Sivut

sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Materialismi onnellisuus

Perjantaina sain vihdoin ja viimein sen kauan haaveilemani treeniliivin! Faunattaresta ostin synttärilahja rahoillani ja 65 euroa siitä pulitin, mutta oon tykännyt hirmuisesti. Uuden liivin innoittamana oonkin nyt treenaillut joka ilta. Treenaamisen kohteena on ollut tietysti se maanvaiva, toisin sanottuna siis seuraaminen. Ihan sattumalta keksin kokeilla viskata namin aina maahan kun Bella seuraa muutaman askeleen verran nätisti. Ajattelin että se lähtee kuitenkin rynnimään namille, mitä se namikipon kanssa tekee. Mutta mitäs vielä sehän seuras kuin unelma ja pysyi mun vauhdissa, ihan uskomatonta.! Harvemmin seuraaminen on Bellaa noin paljon kiinnostanut, tuo palkkaus tapa toimii kyllä sata kertaa paremmin, kuin kädestä palkkaaminen. Bellan mielenkiinto pysyi tällä kertaa koko ajan seuraamisessa, kun ennen se on ollut sitä että se raahustaa mun peräs, imutuksista sun muista piittaamatta. Eihän toi seuraaminen mitään toko tasoa ole, väljää kun on ja kontakti haahuilee sielä täällä. Mutta eipä me toko seuruuseen pyritäkkään, sellaiseen kunhan se kelpaa rally tokossa. Käskysana vaihtui myös "seuraamisesta" "ravaamiseen". Oon käyttänyt sillä lenkillä aina ravi-läskyä kun huomaan että se rupeaa peitsaamaan, jotenkin toi käsky sit toimi paremmin kun seuraaminen:)

Nekun ja Pepinkin kanssa otin pientä seuraamista. Pepin kans sain yhden onnistuneen seuruu pätkän, mikä oli todellinen saavutus:D sitten sen mielenkiinto lopahti. Neks taas olis halunnut keskittyä kaikkeen muuhun, milloin korvaa kutitti, milloin maassa oli hyvä haju. Saatiin me kuitenkin Neksin kanskin suoritettua onnistuneesti muutamia rally liikkeitä.

Iskä on tosiaan raivannut meidän pihaan sellasen kivan kokoisen alueen, jonka pohja on tarkoitus tasoittaa + sit siihen tulee jotain kivimurskaa tms. ja luultavasti aitaa ympärille, kyllä siinä kelpaa treenata! Nytkin oon käyttänyt "kenttää" hyväksi, kun oon treenaillut.:)

Tässä vielä lyhyet video pätkät Bellan ja Pepin seuraamisista, Neksin video oli valitettavasti julkaisukelvoton :D Bella ei videossakaan oo vielä ihan parhaimmiltaan, mitä siitä irti sain, alkoi kuuma sää jo väsyttäää pientä. Mut toikin seuraaminen on ihan mahtavaa verrattuna siihen lähtötilanteeseen.

4 kommenttia:

 1. eieieieieieiei... hihna toiseen käteen ja koiranpuoleiseen käteen namit ja namikippo hittoon. ja laihduta noita koiria........ei millään pahalla mut koira kärsii tollasesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihna pidän kyllä mielestäni ihan oikealla puolella ja siinä sitä tuun aina pitämäänkin ja namit on siksi oikeassa kädessä et saan pidettyä sen hihnan vasemmassa kädessä ja saan palkattua koiran nopeampaa + saan sen pitämään kontaktia. Tietääkseni en ole namikippoa edes käyttänyt. Ja Bellan kans tosiaan olen kokeillut kaikki seuraamis niksit maan ja taivaan välistä ja tuo on ainoa tapa, joka oikeasti toimii.Jos olet blogia seuraillut enemmän kuin tämän postauksen olis kyllä pitänyt käydä ilmi että Bellan laihtumisen eteen teen kyllä ihan kaikkeni, ja tuloksia on taas tapahtunut huomattavasti, vaikka matkaa tavoitteeseen onkin vielä.Bella kun ei ole koira helpoin päästä laihdutettava. Mä en pistä pahakseni vaikka mulle huomautellaankin Bellan painosta _asialliseen_ sävyyn. Kaikki kun eivät tilannetta tiedä. No joka tapuksessa dietillä se on totta kai!:)

   Poista
  2. Namikipon kirjoittaja varmaan "löysi" sillä, että etenkin Bella syö videossa namin niin lähellä maata kameran edessä, että voisi kuvitella siinä olevan namikipon palkkana koiralle, vaikka sä itse annat/heität sille namin.

   Mä ymmärrän ton Anonyymin kirjoittajan pointin sun vääristä käsistäsi hihnan ja namin kanssa. Aika usein nykyään kun halutaan sen hihnan olevan koirasta katsottuna kauemmassa kädessä, kulkevan sun jalkojesi edestä täysin löysällä (esimerkkinä vaikka tässä videossa, nopeasti youtubetin http://www.youtube.com/watch?v=8OKQtyokI9c ).

   Se, että hihna on kauimmaisessa kädessä varmistaa sen, että saat pidettyä namia koiran puoleisessa kädessä. Koiran paikkaa sun vieressäsi saat varmistettua sillä, että palkkaat sen lähempänä sun omaa jalkaasi tai vaikka "imutat" namilla koiran paikkaa tiiviimmäksi seuraamisessa (pitkäkestoisempi projekti ja on käytännössä seuruun uudelleenopettamista). Pikkukoiran kanssa se on vähän vaikeampaa, mutta näyttävämpää sitten kun sen saa kunnolla toimimaan. Tällä hetkellä noiden videoiden perusteella seuruu (valitettavasti) näytti vähän enemmän päiväkävelyltä molempien osalta, kun niiltä ei vaadittu täysin pysyvää kontaktia eikä seuruutiiviyttä.

   Mä en halua pahoittaa sun mieltäsi kritiikillä tjsp, ja myönnän etten ole teidän blogia tätä viestiä enempää lukenut, bongasin linkin vaan petsiestä. Ja sekin, että mä olen itse toko-treenaaja, joka on paljon enemmän nipottamista kuin rally-tokon seuruu, joten.. Noh, ymmärrät pointin. :)

   Poista
  3. Ahaa,joo nyt tajusin ton hihnan idean. Pidetäänkö tota hihnaa sitten ihan esim. toko kisoissakin tuossa kädessä vai kuuluuko se vain tuohon harjoittelu osuuteen?Me kun joskus 4 vuotta sitten ollaan yhdellä tokon alkeiskurssilla käyty niin sielä pidettiin silloon hihnaa aina vasemmassa kädessä. Pikkukoiran palkkaaminen on kyllä välistä hieman turhauttavaa kun olis helppoa jos sais vaan kävellä selkä suorassa ja pitää namia kuonon edessä, ilman että saat kyykistellä :D

   Päiväkävelyähän toi tosiaan on, mutta huomattavasti parempaa, mitä se joskus oli. seuraaminen ei käytännössä meinannut onnistua löysällä hihnalla kun koiraa ei kiinnostanut pätkääkään ja se mateli perässä kuin mikäkin etana. Mähän tosiaan oon kokeillut imuttamiset sun muut läpitte ja millään en oo saanut seuruuta yhtä nopeaksi/reippaaksi kuin tuolla namin viskelyllä. Tietysti namin kuonon edessä pitäminen vois onnistua, mutta sit taas mun selkä ei kyllä kestä sitä kyykistelyä. Mut ehkä mä keksin vielä jonku konstin millä se pitää sitä kontaktia koko ajan. On toi seuraaminen jo tosta videosta huomattavasti kehittynyt, kontaktia hakee paljo enemmän ja se pysyykin paremmin mitä ennen, vaikka väljää se on edelleen.

   Juu, musta on kiva saada asiallista kommenttia/palautetta niin tietää sit vastaisuudes mitä ja miten kannattais treenata. Toko seuruuseen me ei koskaan ylletä. Mut jo sais edes sellasen näpsäkän seuruun rally tokoon et se ois sellasta reipasta ja niin tiivistä kun tolta voi toivoa + et se pitäis suht paljo kontaktia :)

   Poista