Sivut

torstai 28. kesäkuuta 2012

Nurmon mätsäri

Tänään oli sitten vuorossa Nurmon mätsäri, eläinklinikka Takalan parkkipaikalla. Mulla oli merkitty työvuoro just mätsärin kans päälletysten, mutta onneksi sain vaihdettua sen Emmin kans niin, että päästiin Annukan ja Bellan kanssa matkaan.

Alue, oli paikkana tosi kiva. Kehät oli ihan kivan kokoisia ja pohja oli B.n tassuille hyvä. Ilmoittautumisen jälkeen (järkytyin muuten kun junnujen hinta oli 8e, onneksi otin hieman ylimääräistä rahaa joukkoon, luulin siis et JH.kin olis vaan 5e) siirryttiin L&K kehän laidalle. Vartin odottelun jälkeen kehät starttasivat lapsi ja koira kehällä. Viime hetken ohjeistukset Annukalle, et muistaa pitää tarpeeksi välimatkaa ja ei kun kehään. Annukka ja Bella olivat viimeinen pari, joten ahdasta ei onneksi tullut. Siinä sitten tyytyväisenä kuvailin,  kun kuulin että junnuja huudettiin kehään. Menin sit kehään ja sanoin, et mun koira on viel L&K kehässä, onneksi mua kuitenkin ooteltiin et sain Bellan kehään.Ja ihan hyvin kerittiin yksilöarvostelunkin. L&K kehää yritin seurailla sivusilmällä, tuomari teetätti lapsilla edestakaisin ja sit alkoi tiputella porukkaa pois, pareja tippui yksi toisensa jälkeen ja Annukka & Bella olivat edelleen neljän parhaan juokossa. Loppu viimein sijoittuivat sitten neljänsiksi! Ihan huippua, kyllä Annukasta vielä taitava handleri tulee! Palkinnot olivat tosi mukavat, pokaali & ruusuke, juomakuppi ja leluja & luupallo.

Bella oli jo L&K kehän takia ihan naatti, kun ei enää JH kehässä seisominen sujunut. Ravi oli kuitenkin sitäkin mahtavempaa ja yhden välin se jopa edisti! Tuomari katteli koiria aika kauan pöydällä, mulla ja B.llä teetätettiin kolmio, mikä meni hyvin. Sitten seisoskeltiin hetki ja tuomari poimi jatkoon menijät, johon me ei Bellan kanssa tällä kertaa kuuluttu, enkä ihmettele kun oli tyttö jo väsyksissä. Ravi oli kuitenkin pitkästä aikaa ihan mahtavaa ja muutenkin koko koira oli taas niin pirteällä tuulella kun pääsi vähän ihmisten ilmoille. On se melko hurtta.

Kaiken kaikkiaan onnistunut päivä, Bellan ravaamista jaksan vieläkin ihmetellä. Vaikka oli vähän kuumakin, mut se ravas niin hienosti, yleensä kun se on "perässä vedettävää sorttia"
---
Nekku on innostunut ihan hurjasti frisbiistä (vai miten ikinä se nyt taipuukaan!) Pihalla oon sille heitellyt muutamia kertoja ja liero on ollut niin innoissaan ettei mitään rajaa! Kerran se sai jopa vahingossa kopin. Kattelin you tubesta muutamia videoita ja niiden innostamisen myötä ajattelin lähteä opettamaan ihan alusta asti kiinni ottoa, jos se vaikka rupeaisikin onnistumaan. Nekku ainakin tykkää ihan hirveesti niin ei pitäis kiinnostuksen kans olla ongelmaa. Jos tästä sais ehkäpä sille jonkin moista "harrastusta" kehiteltyä.

Petsien temppuringin innoittamana aloin opettaa koirille uutta temppua: pään laittamista maata vasten. Meillä käsky sanana toimi "surullinen". Bella oppi tapansa mukaan muutaman toiston jälkeen, Nekku sen sijaan vasta nyt alkaa hahmottamaan temppua. Keskittyminen ei pienellä vaan aina ole ihan kohdillaan ja kyllästyessään se rupeaakin vetämään ryömimisiä sun muuta. Pepille temppu tuotti myös hankaluuksia kun ei se pään laittaminen lattiaa vasten ollutkaan niin helppoa,saatiin muutama onnistunut toisto, mutta vielä on aika hakusessa.Peppi on kuluneen viikon aikana ollut taas niin metsästys tuulella, tai koskapa se ei olisikkaan? Oravaa se yritti hätyyttää puusta, kun se lenkin varrelta bongattiin. Eilen puolestaan oli vetäissyt itsensä irti ja lähtenyt naapurin pihaa kohti, niitten kissan perässä. Naapureiden aussie oli sit just ollut samaan aikaan pihalla ja se tietty näki kun pieni räyhäävä musta otus lähestyy hänen pihaansa! Toi aussie vaikuttaa todella reviiritietoiselta (aina kun mennään lenkilläkin ohitte ja se on pihalla irti se tulee haukkumaan näitä) ja niimpä se hätyytti Pepin pois. Peppi parka lähti kiljuen ja häntä koipien välissä kotiin. Itse en ko tilannetta nähnyt. Onneksi kuitenkin niin kissa, kuin Peppi säästyivät ehjin nahoin!

Tulipa taas paljon asiaa, ja paljon jäi vielä sanomatta.

8 kommenttia:

 1. Hitsi, meidänkin piti tulla Oonan kanssa kentän laidalle katselemaan, mutta en saanu vaihdettua työvuoroja.. =( Onnea Annukalle ja Bellalle nelossijasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan, mulla kävi hyvä tuuri kun sain ton vuoron vaihdettua. Kiitokset!:)

   Poista
 2. Hahaha! Tuo jälkimmäinen video on ihan paras! Bella oikein mäjäyttää naamansa tuohon peittoon. :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep:D sillä meinas tulla niin kiirus et hyvä kun kerkesin käskyn antaa:`D Saa nähdä rupeaako se nyt töllöttelemään surullisen näköisenä ruuan toivossa, ainakin koko sen ajan kun me Nekun kans treenattiin se tuijotti, pää maata vasten ja oli ihan tympääntyneenä kun Neks ei tajunnut ja hän olis kyllä osannut:D

   Poista
 3. Ihana Bella! :D Siä oot kyllä hyvä noitten temppujen kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha, Bella kiittää:D ja pyh, näkisit kun yritin tota Nekulle opettaa ku sillä on vähä hidas sytytys ja sit kun se innostuu liikaa se rupeaa säheltämään:D

   Poista
 4. Liityin lukijaks, upee blogi sulla! <3 Käy ihmeessä meidänkin sivuilla ja liitu vaikka lukijaks... ;) Yritän saada vaivaista 10 lukijan rajaa rikki :D

  http://treeniduo.blogspot.fi/

  VastaaPoista