Sivut

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Villi Tii, innokas Nii ja hieman hölmö Nee

Mua puraisi nyt kyllä totaalinen rally toko kärpänen kun kuulin että täällä suunnalla saattaisi syksyllä olla mölli rally kisat. Niinpä tulostin radan, kylttejä ja suuntasin pihalle kera kolmen innosta pursuavan koiran kanssa. Emmi oli harjoittelemassa tulevaa kesätyötä varten niin sain sopivasti Pepinkin treenaamaan!

Olin uhkarohkea ja päätin tehdä heti mölli radan! Ollaanhan me Bellan kanssa kylttejä hieman treenailtu, Peppi ja Nekku sen sijaan ei ole ennen tätä päivää saanut kosketusta lajista. Radan nappasin rally toko liiton sivuilta ja se oli tämän näköinen

Bella pääsi ensin hihnan päähän ja voi että likka oli intoa täynnä, se oli niin villinä ja tohotti joka paikkaan ja oli niin iloinen, tykkäsi kun tehtiin vaihteeksi jotain muuta. Bellan keskittyminen oli innosta huolimatta ihan 100% se oli kyllä täysillä mukana eikä kyllästynyt tokon tavoin oikeastaan missään vaiheessa. Kaikki kyltit sujuivat koiran osalta erinomaisesti, itse saatoin tosin tehdä mokia. Bellan lemppari kyltti on ehdottomasti toi eteen, 1 askel peruuttaen istu jne.. huomaa kun koira oikein syttyy sen liikkeen aikana vielä enemmän. Bellan tekeminen oli niin vaivatonta ja moitteetonta ottaen huomioon että häiriötäkin oli kun pikkusiskot kaverineen meukkas ihan vieressä. Ehkei ne kisa tavoitteet kaukana ole;)? Tosin itse olen hieman epävarma siitä olenko kylttejä suoritellut oikeen kun treeneihin ei olla päästy. Nytkin olis kauhavalla ollut, mutta kun ei tullut tarpeeksi porukkaa, ehkä elokuussa sitten?

"Bellan massu on kyllä niin järkyttävän kokoinen tossa kuvassa, vaikkei painoa ole tullut lisää (ennemmin lähtenyt) + sen maha on jotenki kummasti täs lyhyen ajan sisällä "turvonnut" luultavasti sillä on pienimuotoista valeraskautta tietty toi asentokin on sellanen et korostaa entisestään mahaa kun istuu lonkalla."

Nekku pääsi toisena hölmöilemään. Häiriötä oli kyllä aivan liikaa pikkulikalle eikä keskittymisestä tullut taaskaan mitään. Pari onnistunutta sivulle tuloa ja Nekku pääsi "katsomoon" istuskelemaan.Pitää ottaa sen kans vaikka sisällä mun huoneessa ilman minkäänlaista muuta häiriötä noita yksittäisiä kylttejä.

Peppi, toiselta nimeltään Nii yllätti mut ihan totaalisesti. Koira joka on kuin tuuliviiri, tekee kun haluaa ja mitä haluaa + yleensä se olen minä kelle se haistatta pitkät kun jotain pitäis tehdä :D Mutta Pörri yllättikin mut ihan totaallisesti kun koira oli niin intoa täynnä, tollanen kun se olis aina. Suoritus ei ollut lähelläkään puhdasta, mutta ei sillä niin väliä kun koira toimi ja sillä oli kivaa! Tyssäsimme siis heti ekalle kyltille kun Peppi ei osannutkaan kiertää mun takaa sivulle, muutaman toiston jälkeen alkoi sekin jo sujumaan. Toinen ongelma kohta oli 5. kyltti (koira eteen 1 askel peruuttaen istu jne.) kun istumisen jälkeen lähdin peruuttamaan ja yritin saada koiran mukaan niin se pistikin makaamaan, mut oli se kyllä niin huvittavan näköinen kun houkutin lisää ja se rupes tassuilla "haromaan" ja pomppas sit kun mikäkin kenguru mun perään :`) Välis piti jäädä ihmettelemaan paperilappusia ja hihnaakin piti hieman kiristää, pääsääntöisesti seuras kyllä hyvin & innokkaasti, mihin olin kyllä totaalisien yllättynyt. Tollanen vire kun sillä olis aina.. pitää nyt oikeen ruveta Emmiä painostamaan et alkaa treenata tavoitteellisesti rally tokoa Pepin kanssa. Huomasin kuitenkin et palkkaa se tarvi joka kyltin jälkeen ja kehuja + vieläkin pitää muistaa et liiallinen toisto on ehdoton EI muuten sen kiinnostus lopahtaa. Sain kuitenkin pidettyä sillä koko radan ajan vireen yllä.

Vein sit koirat hetkeksi sisälle kun hyttyset kiusas niitä. Ite kipaisin hakemaan hypyt ja pystytin ne pihalle perätysten, mutta en suoraan linjaan.

Otin Bellan kans aluks ihan vaan aitojen juoksemista ja se oli ihan liekeis. Kun ei näytä Bellaa nyt lenkkeily niin innostavan niin tää on tosi kätevä liikunta muoto kun juostaan esteitä edes takaisin niin lujaa kun jaloistamme pääsemme. Korkeus on edelleen 5cm. Otin sit viel haastavampia juttuja, eri ohjauskuvioita jne. Tapansa mukaan Bella tekee kaiken niin varmasti ja kuuliaisesti. Onnistuminen onkin sitten vain ohjaajasta kiinni;) Bella on oikeesti ihan älyttömän suloinen silloin kun se on innoissaan, sillä on sellanen tietty katse ja pilke silmäkulmassa.

Nekku pääsi seuraavaksi muistelemaan hieman vinoa hyppy paria. Häiriö ei tällä kertaa haitannut, kokeilin aluksi ihan vaan niin et juoksin typsin vieressä, mutta se on ihan tuhoon tuomittu juttu kun heti ekan esteen jälkeen se syöksyy mun jalkoihin pyörimään. Joten otettiinkin ihan uutta juttua, irtoamista. Jätin namin palan toisen esteen taakse, niin et Neks näki kun jätin sen sinne. Käveltiin sitten lähtöpaikalle annoin käskyn ja edelleen juoksin vieressä. Suureksi yllätykseksi Nekku syöksyi suoraa päätä MOLEMMAT esteet ilman ongelmia täysiä namille. Irtoamista täytyy siis ehdottomasti treenata ja paljon.

Pepin vire riitti myös pienelle agilityllekkin, en oo koskaan ennen nähnyt Pepin irtoavan noin hyvin, sillä oli vauhtia, se ei kieltänyt, jäänyt jalkoihin pyörimään painoi vaan suoraa molemmat esteet. Ihan mahdoton yllättäjä hurtta! sain kyllä olla hymyssä suin, jos se menis noin aina niin sen kanshan vois ruveta jo virallisia kattelemaan. Harmi vaan kun pörri meni ja aloitti juoksunsa viime viikolla niin jää nyt sitten kaksi agility kertaa välistä.

"Pörrikin kasvattanut talven aikana pikku massun, nyt vasta kunnolla huomasin kun turkki lähti. Onneks Peppi tosiaan ihan itsestään tiputtaa joka kesä talvella kertyneet kilot, ilman et edes ruokaa tarvii muutella (onneksi!)

Lähdettiin vielä sit äitin kanssa puolentunnin lenkille. Bella taas meni ja kompuroitti itsensä kumoon niin että rupes ontumaan. Kerkesin jo ajatella kauhukuvia ettei taaskaan päästäisi agilityyn hetken kantamisen jälkeen jalassa ei kuitenkaan ollut enää mitään ja nyt on ihan normaali. Tulipa myös taas todettua että hankintalistalla on nyt ehdottomasti Nekulle valjaat (ehkä tuurista löydän jotku kivat) sen kaulalle tulee kyllä aivan liikaa rasitusta jos joku muu on meidän mukana lenkillä. Nekulla kun on tapana syöksähdellä niin nopeaa edestakaisin et hihna töppää aina ikävästi kaulaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi teillä:)
  Liityttiin lukijaksi!
  http://lifeofourownway-linda.blogspot.fi/ Tossa meidän blogi jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva blogi teil! :>
  Saitpas meistä uuden lukijan (:
  Hauskaa kesää teille kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Hyvää kesää myös sinne!Mäkin oon sun blogias jo jokusen tovin seuraillut:)

   Poista