Sivut

lauantai 9. kesäkuuta 2012

Miljoonakoira 2012

Tänään oli sitten vuodossa Tuurin kr-miljoonakoira 2012. Oltiin Perillä joskus puoli 12 aikaan, koirista mukana Bella ja seurana & kuvaajana Annukka. Junnut alkoi klo 12 nuoremmilla, tuomarina Vaasasta tuttu Sampola Annamari. Nuoremmat oli aika nopeaa ohi ja kehät eteni muutenkin mukavaan tahtiin. Nuorempien jälkeen me päästiin Bellan kanssa kehään. B. seisoi hieman laiskasti + sitä rupes hirveesti jännittämään edessä haukkuva koira, jonka takia häntäkin sit lakkasi heilumasta. Tuomari juoksutti muutaman kerran ympäri ja aloitti yksilöarvostelun. Yksilö arvostelu meni mun mielestä tosi hyvin, enkä tietääkseni mokannut tai sählännyt mitenkään. Ja Bella sai koottua itsensä niin et häntäkin vähä vipatti ja kun se pääsi pöydältä alas(pöytä on B.n mielestä hirmu jännä) niin johan oli tyttö innoissaan. Tehtiin kolmio ja edestakaisin, ja Bella ravas! hieno suoritus siis. Jatkoon/sijoille emme tällä kertaa yltäneet, mikä ei tullut yllätyksenä Bellan kanssa kisatessa kun tietää ettei sitä sijoitusta sieltä tule. Koira kuitenkin toimi enkä itsekkään tehnyt mitään virheitä, joten koko kehästä jäi hyvä maku suuhun.:)


Keskiviikkona meillä oli B.n kanssa aksatreenit, kun Peppi jäi kotiin juoksujen takia. Nekku sen sijaan pääsi taas kentän laidalle kuikuilemaan ja tulipa huomattua, ettei se edelleenkään pysty rentoutua edes niin vähää että nami kelpaisi.Tehtiin jotain kakkos luokan rataa, mikä oli tosi mukava! Bellan kanssa on mukava mennä kun se ei liiemmälti virheitä tee, mutta kuntoa sille pitää saada TODELLA paljon lisää, nytkin se oli jo tyyliin ekan radan jälkeen ihan väsyksissä vaikka rimatkin oli maassa. Noh toivon mukaan se paino alkais taas tippu nyt kun voidaan piakkoin aloittaa taas uiminenkin. Oon nyt iltaisin ahkerasti treenannut tyttöjen kanssa rally tokoa, Bella tykkää siitä ihan hirmuisesti, Nekunkin jo sain vähän kiinnostumaan ja Peppikin näytti tykkäävän puuhastella temppujen parissa.


Torstai-iltana otin Bellan ja Nekun kanssa tämän näköistä rataa möllitason rata siis kyseessä. Bella pääsi ensin kokeilemaan. Tytöltä oli vähän veto poissa kuuman kelin ja juuri tehdyn lenkin takia. Käännökset erisuuntiin sujuvat tosi hyvin, seuruu pätkät oli Bellasta vähän pitkästyttäviä mut heti kun piti jotain kylttiä suorittaa niin se into palasi.Oikeastaan tuossa radassa ei ollut Bellalle mitään haastavaa juttua, joten vedettiin se pari kertaa kerralla läpitte. Nekun kans lähdin etenemään rataa varoen, käännöksissä (kuten esim kyltti 1) se saattaa vähän haahuilla sinne tänne ja ihmetellä kaiken näköistä. Liikkeestä maahan sujui yllättävän hyvin!Samoin kuin pujottelusta ja spiraalista tyttö tykkäs. Haastetta toi tosiaan käännökset ja se että sain sen mielenkiinnon pysymään siinä tehtävässä. Huomasin kyllä miten paljon häiriötä siskojen kaverit aiheutti sille kun silloin kokeilin yhtä rataa, nyt kun ei ollut ketään häiritsemässä niin Nekku oli aivan kuin eri koira. Eilen treenasin sitten yksittäisiä kylttejä, eli spiraalia oikealle ja vasemmalle sekä pujottelua edestakaisin. Tällä kertaa Peppikin oli mukana menossa. Koirille liikkeet ei tuottanut mitään vaikeuksia, mutta mulla kesti hieman tajuta mihin suuntaan missäkin piti lähteä, onneksi sain kuitenkin apua ja nyt toivon mukaan tein ne ihan oikeilta puolilta:)

//ai niin mun piti lisätä tähän loppuun vielä video koissuista,minkä pikaisesti väsäsin. +huomatkaa Nekku ja Nekun rakkaampaakin, rakkaampi pentupanta. Toi panta on oikeesti varmaan sen tärkeimpiä juttuja eilenkin yllätin/kuulin kun se haukku veljen huonees niin se oli haistanut sen pannan siellä, muttei yltänyt siihen :)

VIDEOON PÄÄSET TÄSTÄ

Loppuun vielä Heidin ottama kuva kehästä:

2 kommenttia:

 1. Ihana tää sun blogi ! :) Itelleniki ois tiedossa tulla tuo cavalier tänä kesänä, eka sellainen. Niin on kiva seurailla tätä blogia. :)

  > http://anskinnukkeblogi.blogspot.fi/
  > http://anskiandthecamera.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia!:) aijaa, käympä kurkkaamassa sunkin blogeja:)

   Poista