Sivut

torstai 19. huhtikuuta 2012

Rukalla


Sunnuntaina lähdettiin yhden maissa matkaan ja pysähdyttiin Rokualle yöksi. Auto matka sujui koirien osalta mukavasti Bella nukkui koko matkan Nekku puolestaan katseli suurimman osan matkasta maisemia.Peppikin nukkui, vaikka kuuma meinas raukalle tulla. Hotellis meille oli varattuna kaksi huonetta, toisessa isä & äiti ja pikkuväki ja toisessa me isommat & koirat. Nekku ei kuitenkaan tykännyt oikein tästä ratkaisusta kun pienelle tuli hätä että missä muut on, iskä tuli sitten meidän huoneeseen nukkumaan niin saatiin pikkunenkin rauhoittumaan ja nukkumaan. Muuten koirat oli tosi nätisti, tosin Peppi kohtas uuden pelon, kiiltävä lattia! Okei, se pelkää jäätä ja korkeita paikkoja nyt sitten vielä kiiltäviä lattioita, kyllä se sitten seuraavana aamuna äitin perässä suostui kävellä vaikka seinän reunaa myöden mentiin ihan kyyryssä.Käytiin koirien kans muutamalla pitkällä lenkillä, kun oli niin ihanat maastot ja koirat ihan onnessaan. Pikkuisen kyllä pisti hirvittämään hotellin aulassa oleva kyltti jossa varoiteltiin metsosta :D


Rukalle saavuttua purettiin tavarat ja lähdettiin koirien kans lenkille. Tuli sitten tehtyä vähän turhankin pitkä lenkki ja koko takaisin tulo matka oli yhtä ylämäkeä. Bella raukan lihaksethan oli sitten ihan kipeänä kun ei oo tottunut tollaseen rasitukseen yhdistettynä noin pitkään lenkkiin ja lisättynä äitin nopea kävely vauhti. Hyvä kun enää illalla ylös pääsi. Hieroskelin siinä sitten sen selkää yms. ja huomas kyllä että heti helpotti koiran olo, aamullakaan ei ollut enää kuin ihan pientä jäykkyyttä havaittavissa, sen takia seuraava päivä otettiinkin ihan rennosti.


Tiistaina pakkasta oli siinä -3 paikkeilla ja Bella kun ei näyttänyt enää kipuilevan käytiin rauhallisella kävely lenkillä, vastaan tuli iihan pikkuinen cavalierin pentu ja voi että mä häpesin noita. Se tuli niin yllättäen vastaan etten kerinnyt tarpeeksi ajoissa rauhoitella/ottaa Bellaa kontaktiin, niin mitäs muuta meidän neiti tekikään kun ulvoi kurkku suorana. Peppi puolestaan tais pari kertaa haukahtaa ja sitten hiljeni, ihme sinänsä Peppi on yleensä se, joka noin haukkuu. Nekku puolestaan kiskoi karkuun kuin mikäkin höyryveturi, onneksi rauhoittuivat suht nopeaa ja matka jatkui. Päivällä käväistiin Kuusamossa cittarissa, ilta löhöiltiin koirien ja Emmin kans täällä mökillä kun muut oli illallisella :D


Keskiviikkona suunnattiin heti aamupalan jälkeen ulos vähän kuvailemaan koiria, osasin taas valita niin mainion kuvaus päivän kun lunta tuprutti taivaalta minkä kerkesi, yönkin aikana oli satanut kohtalaisen paljon lunta, joka tapauksessa urhoollisesti sormet ja varpaat jäässä sain muutaman OK otoksen, vaikka sää ei ollutkaan kuvaukseen mikään otollinen. Päivemmällä muu porukka kävi syömässä ja mä olin sit koirien kans mökis datailemas, siinä samassa oven avuksessa Peppikin pääsi livahtamaan pihalle karkuun ja lähti jonku hajun perään. Onneksi ei kerinnyt kauas ja Emmi sai Pörrin napattua. Ja nyt kun oli Peppi puheena niin siitä on tullut ihan outo, esimerkiksi tänään Emmi lähti muitten kans uimaan ja mä jäin koirien seuraksi. Peppi sitten meni istumaan yhteen nurkkaan, nosti kuonon kohti kattoa ja ulvoi niin ku susi! Se on muutenki ruvennut itkemään aina Emmin perään kun se lähtee johonki, vaikkei oo koskaan ennen itkeny/kärsiny eroahdistusta onhan se aina ollu ihan möks kun Emmi ei oo kotona mutta ei se sentään itkeny oo! Onneks se ei nyt kurkku suoraa huuda, mutta välis rupeaa aina vaimeasti ulisemaan. Koirien kans käytiin vielä vähä pihalla ja lenkkeilemäs, kaikki kolme olivat iiihan sekaisin lumesta, varsinkin noi kaks isompaa kierivät ja hyörivät minkä kerkes. Huomaa kyllä että rapakelit ei oo yhtään meidän lierojen juttu! Tai Nekku nyt ei liiemmälti ravasta piittaa kun saattaa huomaamatta kävellä lätäköistä.

Torstaina (eli siis tänään) lähdettiin sitten kohti kotia, -4 asteen pakkasesta +10 :D kyllä vaan tuntukin ihmeen lämpimältä ja sää oli niin hieno et lähdin saman tien kuvailemaan kahta ruskeaa, ja sen jälkeen piitkälle lenkille. Kuvia en viitsi tähän postaukseen enää pistää (täyttyy pian kuvista) niin niistä erillistä postausta piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti