Sivut

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Bang Game

 Tänään suunnattiin pitkästä aikaa agility treeneihin, koko kolmikon voimin! Olin kattellut valmiiksi pari rataa, mutta koska edelliset treenaajat olivat vielä paikalla niin he ystävällisesti näyttivät meille, miten se rata menee ja treenattiin sitten sitä.

Aloitetaanpa vaikka Bellasta. Aloitettiin heti sillä radalla (josta mulla ei valitettavasti ole rata piirrustusta)  Rata sisälsi kuitenkin paljon takaakiertoja. Bellalla oli todella hyvä vire päällä ja vauhtiakin oli ihan mukavasti. Takaa kierrot sujuivat hyvin, mitä nyt irtoaminen oli vähä hakusessa. Radalla oli myös Aa, jota ei Bellan kans olla nyt puoleen vuoteen(ainakaan) otettu. Ajattelin sitten kokeilla sitä kun Bella nyt on jo kilon laihtunut (mä alan jo epäilemään että se on sairas kun tuohon vauhtiin painoa alkanu tippumaan:O) No joka tapauksessa, sillä ei ollut tarpeeksi vauhtia ja jäi "sutimaan" aan huipulle, autoin sen sitten ylös ja ajattelin et otetaan nyt sitten aa vielä uudestaan niin ei jää mitään. Eihän tuo koira enää suostunut kun nostaa tassut aalle, yritin vauhdin kanssa se pysähtyi joka ikinen kerta alkuun, niin että tassut oli kontaktilla siitä se ei hievahtanutkaan kuin pienellä avustuksella loppu sitten sujuikin hyvin. Treenattiin aata varmaan ainakin puoli tuntia tai siis oikeastaan vaan niin että kaikki tassut oli esteellä sit kamalat palkkaukset ja koira alas. Ei se sitä enää suostunut menemään. Neuvoja otan vastaan! Pitää nyt kattoa jääkö epikset välistä kun ei viitti niin kauas lähtiä ajelemaan turhan takia, jos radalla onkin aa ja Bella rupiaa taas köppäilemään.

Joku ihana petsieläinen linkkas mulle videon bang game "leikistä" kun kyselin apuja Bellan keinu ongelmaan. No päätin sitten kokeilla sitä. Lähtö tilannehan oli se että koira ei viime yrittämällä suostunut tulla metrinkään päähän koko kapistusta. Aloitettiin sitten sillä, että pistin paperi lapun keinun kontaktille ja käskin Bellan koskea, joka sujui jo parin toiston jälkeen niin hyvin, että siirryin seuraavaan vaiheeseen. Nostin nyt keinun päätä ylemmäksi, käskin Bellan koskea samalla kun keinu laskeutui, himmasin kuitenkin käsillä ettei se pamahda. Tämäkin vaihe alkoi sujua joten ajattelin et kokeillaan lisätä hiljalleen ääntä. Vähä se korvia luimisteli mut toistot onnistu eikä se lähtenyt karkuun. Lisäsin ääntä niin kauan että lopuksi en enää yhtään himmannut vauhtia, ja yllätyksekseni Bella teki toistoja toistojen perään. Siis ihan mahtavaa! Bella ei oo koskaan ennen ollut noin lähellä keinua samalla kun siitä lähtee tollanen ääni. Päätin sitten kokeilla koko keinua, mutta himmasin vieläkin. Ja se meni sen, kyllä oli mamma niin ylpeenä että! Kerran jopa annoin keinun pamahtaa ja nousi siitä huolimatta sille uudestaan, jee hyvä Bella! Video kuitenkin selventää varmasti enemmän:

Otettiin sitten vielä loppuun hyppy,hyppy ,kepit pätkiä ja taas toi liero yllätti se nimittäin pujotteli parin toiston jälkeen ilman käsiapuja, on se vaan taitava!

Nyt pitääkin keksiä jotain mitä me ton aan kanssa tehdään ja keinun treenaamista jatketaan. Jos aa nyt vielä joskus kuntoon saadaan niin lupaan ilmoittaa heti meidät näin vuoden tauon jälkeen taas virallisiin kisoihin.

Sitten Peppiin. Peppi oli taas ihan hönöllä tuulella, mutta pääasia et vauhtia löytyi! Takaakierrot ei oikein ollut Pepin juttu, kun piti niin hössöttää ja kieltää ja pyöriä. Huomas taas että Peppi ei kyllä suvaitse yhtään liikaa toistoja, se alkaa muuten leikkimään "hippaa" ja lähtee karkuun. Radalla oleva pussi tuotti vähän pelkoa, mutta siitäkin päästiin pussin suuta raottamalla, lopuksi Musta paineli pussin ongelmitta. Puomikin oli aluksi vähän jännä juttu, mutta kerran jälkeen se meni taas kuin vanha tekijä. Kepit sujuu Pepiltä jo tosi näppärästi ja vauhtiakin löytyi tosi kivasti, vaikka käsiapuja tarvitaankin edelleen. Peppi oli oikeastaan "ihan normi Peppi" , vauhtia löytyy, keskittyminen ei kuitenkaan aina riitä mutta onnistuneitakin pätkiä tuli todella mukavasti. Keinu oli kans vähä jännä juttu ja pitääkin kattoa, jos Pepinkin kanssa kokeilis tuota bang gamea.

Nekunkin kans otettiin kaikkea pientä, vaikka ei se nyt kovin kiinnostunut touhusta ollut kun Bella ja Peppi jäi reunalle odottelemaan. Saatiin kuitenkin onnistunut hyppy suora ja Nekullakin näytti olevan kivaa. Putkista on tullut tosi kivoja ja niihin mennään mielellään. Aina tosin ei palkkakaan kelvannut kun oli niin kiire B.n ja P.n työ. Otettiin myös pikkusen kans keppejä, ne oli Pikkusen mielestä hieman tylsä juttu ja keskittyminen herpaantuikin vähän väliä. Otettiin myös kontakteja. Puomi sujui todella hyvin ja vauhtia löytyy. Kokeiltiin myös aata jonka tyttö meni tosi hienosti se ei paljo kontakti esteitä pelkää!Nekku näytti Bellalle mallia miten se aa kuuluukaan mennä, mut ei Bella siltikään oikein syttynyt aalle.

Pakko vielä jakaa teidän kans tämä Bellan kuva, jolla siis osallistuin petsien huippumalli haussa kilpailuun, tämän kierroksen aihe oli "En se ollut minä, sitäpaitsi se oli vahinko" ( ei se tuota makkaraa sentään kokonaan saanut :D)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti