Sivut

sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Vastauksia

Sain nyt vihdoin vastattua näihin kysymyksiin! Kiitokset kaikille kysymyksiä laittaneille, yritin vastailla niihin parhaani mukaan. Osan saman tyyppisistä kysymyksistä yhdistin.


Miksi juuri tämä rotu?/Miten päädyit tähän rotuun?
Cavalieriin tosiaan päädyttiin muutamien mutkien kautta. Alunperin rotuvaihtoehtoina oli chihuahuaa, pomeraniaa,tipsua jne. No lopulta se oikea sitten löytyi, kirjaston rotukirjasta. Se mihin cavalierissa rakastuin oli ehdottomasti luonne. Cavalier oli luonteeltaan juuri täydellinen, ystävällinen, iloinen. Halusin ehdottomasti koiran, joka rakastaa huomiota, tykkää olla rapsuteltavana ja kiintyy perheeseensä.Cavalier tuntui myös erinomaiselta vaihtoehdolta lapsiperheeseen & ensimmäiseksi koiraksi. Lisäksi cavaliereilla oli/on omaa silmää miellyttävä ulkonäkö, koko oli juuri passeli ja turkki helppo hoitoinen. Täytyy vielä mainita, että päivääkään ei ole tarvinnut rotu valintaa katua!

Mitä harrastatte?
Me ollaan koirien kans kokeiltu harrastuksia laidasta laitaan. Tällä hetkellä kuitenkin säännöllisesti & tavoitteellisesti harrastetaan agilityä, se on noussut ehdottomasti ihan ykköseksi niin koirien kuin omistajienkin mielestä:) Lisäksi mätsäreissä ja junnukisoissa tulee kierreltyä aina silloin kuin niitä täällä päin järjestettään. Tokoiltua on tullut ihan ryhmässäkin, mutta tällä hetkellä se on sellaista kotitokoilua, koirat kun ei oikein erityisemmin tälle lajille syttyneet. Rally tokoa ollaan kotona treenailtu, tarkoitus olisi nyt keväällä päästä oikein ryhmään asti.

Minkä rotuisen koiran aiot hankkia seuraavaksi?
Sitten kun seuraavan koiran aika tulee (ei vielä moneen moneen vuoteen) niin kyllä se luultavasti cavalier tulee olemaan, ne on vaan vienyt mun sydämmen mennessään. Itsellä kuitenkin salaisena haaveena olisi joskus saada oma kultaisennoutaja, mutta cavalier on ja tulee luultavasti aina olemaan se ykkönen.

Mitä mieltä olet Cesar Millanista?
Tämä on sellainen aihe mikä varmasti herättää paljon mielipiteitä, jonka takia itse olenkin välttänyt ottamasta kantaa. Tv-sarjaa tuli kuitenkin yhdessä vaiheessa seurattua todella paljon, ja olihan se ihan mielenkiintoista katsottavaakin. Jotkin hänen käyttämät koulutusmetodit ovat sellaisia että voisin kuvitella itsekkin niitä käyttävän, osaa taas en käyttäisi ikinä. Mulla ei kuitenkaan tästä aiheesta mitään selvää mielipidettä ole:)

Onko tämä rotu vaikea hoitaa/kouluttaa?
Mielestäni cavalier on suht helppo hoitoinen koira. Turkin suhteen meidän hauvoilla riittää pesu kerran kuussa tietenkin jos mätsäreitä/näyttelyitä tulossa niin aina päivää ennen pestään. Koirat harjailen noin kerran viikossa, korvia saatan kuitenkin useammankin kerran viikon sisällä harjata, ite tykkään et ne näyttää sellasilta tuuheilta kun ne on just harjattu :D Lenkille nämä pääsee arkipäivisin (päivästä riippuen) 3-4krt ja viikonloppuisin sit lenkit ovat pitempiä. Vaikka käymmekin lenkeillä suht. usein, niin pärjäishän nää varmasti muutamana päivänä vähemmällä määrällä, ilman että seinille ruvetaan hyppimään. Tietty se on yksilön luonteesta kiinni, että onko kuinka aktiivista sorttia. Mutta cavalierit kyllä ehdottomasti nauttii siitä lenkkeilystä ja kaikesta muusta touhuamisesta,oli ne sitten arkiaskareita tai kotitokoiluja.. Kouluttamisen suhteen nämä kaikki kolme ovat aika erillaisia, mutta yleisesti ottaen cavalier on kuitenkin mielestäni helppo koulutettava.(jälleen tosin riippuu yksilöstä ja siitä minkä lukee vaikeasti/helposti koulutettavaksi) Meillä Bella tekee herkun eteen mitä tahansa ja on tosi nopea oppimaan. Nekkukin tekee innoissaan kun näkee namin, mutta sille saa tehdä muutamia toistoja enemmän kuin Bellalle. Peppi taas on ihan omaa laatuaan. Sillä on vähän asenteena "teen mitä tykkään" mut namilla saa senkin toimimaan. Eli joo ihan on koirasta kiinni, mutta sanoisin että cavalier on oikeastaan aika perus helppo koulutettava, niin kuin yllä jo mainitsin.

Millaiselle ihmiselle tämä rotu sopii?
Cavalier sopii mielestäni hyvin esimerkiksi ensimmäiseksi koiraksi tai vaikka lapsiperheelle sen ystävällisyyden vuoksi. Cavalier on myös todellinen seurakoira ja  kaipaa sitä seuraa,ihmisen läheisyyttä, kannattaa siis varautua siihen että koiran kanssa saa viettää paljon aikaa (tosin en tarkoita sitä ettäkö sen koiran kanssa pitäisi olla 24/7 mut kaikki varmaan tajus sen pointin). Cavalier on luonteeltaan tosi lempeä eikä sen takia välttämättä sovi omistajalle, jolla on ns. kovat otteet. (ottavat herkästi itseensä). Cavalier viihtyy niin sohvalla, kuin erillaisissa harrastuksissa ja nauttii siitä kun saa puuhailla kaikkea erillaista

 Tavoitteita ensi vuodelle? 
Ensi vuodelle en laittanut mitään korkeita tavoitteita, yritetään totta kai pysyä terveenä. Agilityn saralla olis kiva jos päästäis taas Bellan kans viralliset korkkaamaan, Nekun kans ehkä möllit tai kenties ryhmään treenaamaan(?) Pepin kanssa jatketaan epävirallista kisaamista. Junnuilun suhteen tää on mun viimenen junnuilu vuosi, joten kisoja yritetään kiertää nyt kunnolla ja omilla koirilla.

Mitkä ovat koiriesi hyvät ja huonot puolet?
Aloitetaan loogisesti ensin hyvistä puolista.
Bella: Bella on tollanen pieni koira suurella sydämmellä. Se rakastaa kaikkia perheenjäseniä tasapuolisesti. Mua tottakai silti hitusen enemmän kuin muita;) Bella on halittava nallekarhu, rakastan Bellan sellasta rentoa meininkiä. Bella on myös hurja hännän paukuttaja, mikä saa omistajalla hymyn korviin oli päivä sitten kuinka huono tahansa. Se on myös armoton pusujen jakelija ja ulisija.
Peppi: Tykkään Pepin luonteessa siitä ettei se oo yhtä "nössö" kuin ruskeat. Sillä on todella paljon omaa päätä ja tahtoa. Pitäähän talossa nyt yksi vaativampi rämäpää olla. Peppi tykkää esittää joskus harvinaisen tyhmää, mutta saattaa taas muutaman sekunnin päästä tehdä asian kuin vanha tekiä.
Nekku: Nekku on se pieni. Se on tollanen pieni touhottaja ja tekee kaiken aina niin pikkuruisesti ja eleettömästi. Tervehtiminenkin on ihan omaalaatua. Nekku osaa myös ton pehmeän puolen lisäksi olla todella päättäväinen, jos se haluaa jotain se sitten kans haluaa.

Jokaisella koiralla on varmasti joitakin huonoja piirteitä, niin myös meidän lieroilla. Bella on todella ahne ja ihan hirvittävä kerjääjä. Ruokaa varastetaan aina kun sopiva tilaisuus tulee vaikka tietää hyvin ettei niin saa tehdä :D Peppi taas on mahdoton ruokakupin vartija, ja Nekku puolestaan on sitten se jännittäjä.

Miten näät tulevaisuutes koirien parissa?
Tulevaisuudessa näen itseni aktiivisena koira harrastajana, koirat tulevat varmasti olemaan osa elämääni. Kasvatushaaveista sen verran että olishan se aina hienoa omistaa oma kennelnimi jne. mutta tästä en sen enempää osaa sanoa, aika näyttää.

Miten oot innostunut valokuvaamisesta? & Onko teidän perheessä muita innokkaita kuvaajia?
Mä en ihan tarkkaan muista miten mä valokuvaamisesta innostuin, olin kuitenkin kyllästynyt huono laatuisiin kuviin ja halusin parempia kuvia & paremman kuvauskaluston ja ennen kaikkea oppia kuvaamaan paremmin. Ostin sit yks kesä itselleni ihan tavallisin digikameran, hintaa taisi olla jopa 99e Sillä mentiin aika kauan, kunnes kiinnostuin järjestelmäkameroista ja aloin etsiä niistä lisää tietoa, kolme vuotta takaperin sitten sain ekan järkkärini eli ton canon eos 1000d. Kuvaus into ei oo yhtään latistunut, objektiiveja on tullut hankittua erillaisiin tarpeisiin ja tällä hetkellä niitä löytyykin 4 kappaletta; canonin 50mmf1.8, canonin 70-200mm L f4 canonin 55-250 ja kitt 18-55mm. Mua vuotta nuorempi pikkusiskoni omistaa myös canon eos 1000d.n ja sekin kuvailee aika ahkeraa, sanoisin kuitenkin et mä oon se meidän perheen aktiivisin kuvaaja

Mikä on sun unelma-ammatti (jos sellanen löytyy) tai mitä alaa sua kiinnostais opiskella?
Unelma-ammatti olis tietty joku eläimiin liittyvä, tällä hetkellä mua kiinnostaa hirveesti eläintarvikeliikkeessä työskentely, ehkä jopa joskus oma yritys;) joka tapauksessa eläimiin se melko varmasti liittyy.


Kuinka monta kertaa viikossa käyt treeneissä, harrastavatko kaikki 3 koiraa ryhmissä ja onko teillä vielä hallivuokrakin joku päivä + vielä se rally-toko?
Me treenataan viikossa vähän vaihtelevasti (aina silloin kun joku joutaa viemään) Hallilla me pyritään käymään ainakin joka toinen viikko. Rally-tokon mä tosiaan jouduin hylätä, kun ei sopinut aikataulut yhteen :( Tällä hetkellä meillä kukaan koirista ei oo missään treeni ryhmäss, vaan treenataan itsenäisesti. Kuitenkin kun keväällä alkaa piha treenit niin silloin ollaan Bellan & Pepin kans ryhmissä, Nekun ilmottamista vielä mietin.Viikon aikana sitten tulee kyllä treenattua kotona kaikkia pientä mm. ohjauskuvioita, tokoa, temppuilua. Oikeastaan treenataan melkein joka päivä jtn pientä.


Miten saat vanhemmat kuskeiksi mätsäreihin ja ostamaan niin paljon koiratavaraa ja maksamaan harrastuskuluja?
Täällä päin ei hirveästi noita mätsäreitä yleensä oo, jonka takia vanhemmat suostuu sitten kuskaamaan. Lisäksi en harrasta muuta kuin "koirailua" joten vanhempien ei mua oikeastaan muualle kuin koira juttuihin kuskata:) Lisäksi vanhemmat tykkää kun puuhailen koirien kanssa kaikkea. Harrastuskulut menee siinä, kun ei mulla tosiaan muuta varsinaista harrastusta oo, mihin menisi rahaa. Tosin itse makselen aina silloin tällöin esim. JH ja mätsäri & agi maksuja. Koiratavaroihin noi antaa yleensä raahaa ruokaan jne. mut sit sellaset turhat (=ei tarpeelliset) maksan yleensä itse:)

Ootko kokenut cavalierin jotenkin hankalaksi roduksi?
Itseasiassa pakko myöntää, että mä en oo kyllä millään tavalla kokenut cavalieria hankalaksi rotuna. Jokaisella yksilöllähän on tietty omat piirteensä, mutta nämä meidän omat on ainakin todella mukavia tapauksia. Joka tapauksessa omalla kohdallani cavalier on osoittautunut mitä parhaimmaksi rotu valinnaksi tähän talouteen.


Haluaisitko kokeilla jotain uusia lajeja?
Mulla on oikeastaan tosi paljon kaikkea mitä haluaisin kokeilla ja harrastaa ja missä haluaisin kilpailla. Koirien ehdoilla kuitenkin mennään, ne kun ei aina jaksa innostua mun kaiken maailman konhotuksista, mikä ei sinällään ole yllätys:D

8 kommenttia:

 1. Mitä mieltä sä olet cavaliereiden terveystilanteesta? Useimmillahahan esiintyy tätä syringomyeliaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Cavalierin terveydentila ei tosiaan ole mistään parhaimmasta päästä, tämä oli jo tiedossa silloin kun rodun päätimme. Tosin synringomyelia oli silloin aika vieras käsite. Cavaliereillahan on syringon lisäksi myös todella paljon esim. sydänsairauksi. Itse saan kuitenkin olla kiitollinen että kaikki kolme koiraa on ainakin vielä terveitä.
   Todella monella cavalierilla on noita pieniä muutoksia ja ainakin mun käsitysten mukaan syringomyelinia voi periytyä/olla muutoksia vaikka molemmat vanhemmat olisikin kuvattu A tuloksin. Eli joo omasta mielestä terveyden tila ei tällä hetkellä mikään paras ole, mutta toivottavasti tästä on suunta vain ylös päin
   (tällänen nopea vastaus, ollaan just lomalla eikä netti oikein toimi, teen kattavamman vastauksen kunhan kerkeän)

   Poista
 2. Olin juuri sanomassa, että sinulla on käynyt tuuri kun olet saanut kolme täysin tervettä cavalieriä. Useimmat cavablogit joita seuraan kertoo juuri siitä sairastelusta niinkuin tuo meidän Jessekin: perinnöllinen silmäsairaus, kipupisteet kropassa ja sydänvika. Aika monta vaivaa yhden pienen koiran harteilla. Jerry onneksi on pysynyt terveenä (vielä). Täytyy myöntää, että minullakaan ei olisi mitään pahaa sanottavaa cavaliereistä, jos en sairasta yksilöä omistaisi. Muuten aivan ihana rotu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niin on. Toivottavasti pysyvätkin terveinä! Voi harmi että Jessellä noin monta eri vaivaa:( Toi sairaus puoli taitaakin olla ainut miinus tässä rodussa, muuten ovat ihan mahtavia seuralaisia!

   Poista
 3. Pakko tuohon "ottavat helposti itseensä" kohtaan kommentoida, että meidän Aku ottaa kyllä todella helposti itseensä jos vähänkin kiukkuisemmalla äänellä kieltää. On heti aivan silleen, että en tehnyt mitään-asenteella. Taisto ja Roni taas ovat ihan erimaata, oikeita true rämäpäitä :D Roni ei ota ei sitten mistään itseensä se vaan tekee saman uudestaa, että saa mut suuttumaan oikein kunnolla! Taisto tietenkin perässä :) Ai että, mä niin tykkään kun mun koirat on oikeita himolenkkeilijöitä, kun mä en taas niin välitä lenkkeillä kaikkien noiden kolmen kanssa yksin. Meillä Taiston kanssa ekat möllit sunnuntaina, hui!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, no meillä kans Bella & Nekku on tosi herkkiä. Pepille taas saa sanoa vähä lujemmin mut ottaa sekin ihan kivasti itteensä:D
   Musta tuntuu joskus et mä oon se joka joudun noi lenkille raahaamaan, käydään varmaan niitten mielestä liian usein vaikka mun mielestä ihan sopivasti:D Nekku varsinkin tykkää osoittaa mieltään& panna hanttiin jos ei lähdekkään kukaan muu kuin Bella joukkoon. Tykkää noi lenkkeilystä mut joskus se on vaaan niin tylsää ettei millään huvittaisi. Tosin sais nää mun puolesta olla vähän enemmän täpinöissään ja tahtoa sinne, mut en valita:D

   Joko teillä jo ekat epikset, voi vitsi! hyvin se menee!:)

   Poista
 4. Hei, selailin tuota teidän kuvasivustoa. Aika hienoja "etpalkkeja" teet. Ajattelin, että voisitko meillekkin sellaisen väsätä, onko se hirveän työlästä tai aikaa vievää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oonhan mä noita jonkun verran tehny:)
   Voinhan mä kokeilla, pistät vaan jonkin näköistä ohjetta. Jos haluut pistää spostiin niin( huiskuhantamme@gmail.com) tai sitte tänne kommentti laatikkoon:)

   Poista