Sivut

perjantai 3. helmikuuta 2012

Temppu fiilistelyä

Huh huh, pakkanen sen kun kiristyy tänään aamulla mittari ylsi jo -32 asteen puollelle! Koirien tassut palelee lenkillä, ehkä nyt jos koskaan olisi korkea aika ostaa ne tossut?

Pakkas päivien lyhyiden lenkkien takia on kiva myös virkistää aivoja välillä joten mä oonkin ollut nyt oikeen ahkerana kun sain aikaiseksi opettaa koirille temppuringin haasteen nro. 58 eli toisin sanoen limboamisen. Tempun tarkoituksena on siis, että koira menee jonkin esteen alitse riman,jalan tms. Ja estettä lasketaan joka kierroksen jälkeen. Itse päädyin omaan jalkaani, sillä harjan varrella kokeillessa koirat loikki vaan ylitte ja aattelin että jos nyt houkutan ne alakautta niin Bella rupeaa sitten agissa tekemään samalla tavalla.


Nekku pääsi ensin harjoittelemaan. Pikku rotta oli ihan innoissaan, välis siinä täpinäs loikkas ylitte mutta muuten kyllä kädellä "vetämällä" se sieltä alta tuli tosi nätisti. Nekun kans ollaan myös harjoiteltu kumartamista, joka sujuu jo tosi näpsäkästi.
Bellan Kanssa ollaan aijemminkin treenattu jalan alittamista, nyt vain korkeus vaihteli. Bella meni kuin vanha tekijä, mitä nyt (kaikilla koirilla) jalat luisti laminaatilla sellaiseen tahtiin että hyvä kun sieltä ali päästiin!
Pepillekin temppu oli ennestään jo jonkin verran tuttu, joten mulle jäi vain hieno säätö. ihmettelen kyllä vieläkin miten se mun kanssa noinkin reippaasti teki, Peppi kun on yleensä tuulella " teen mitä lystään" joten siihen nähden aika hieno suoritus.

Mulla oli myös tarkoituksena kuvata vähän Bellan tassuja, millä mallilla ne nyt on, mutta koska kamera ei vaihteeksi tai siis minä en vaihteeksi osannut tarkentaa tarpeeksi lähelle päädyin (jälkeenpäin ajateltuna) kätevämpään rakaisuun ja videokuvata. Videolla siis anturoita, jotka todella kuivat & muutenkin aika huonossa kunnossa verrattuna noitten kahden muun tassun pohjiin. Pitäis kokeilla tavallisen tassurasvan sijaan jotain ehkä vähän laadukkaampaa(?) Lisäksi kuvasin etutassujen päällä olevia patteja, jotka taas jostain kumman syystä punoittivat mahdottomasti. Pitää vissiin varuuksi käydä taas elukkalääkärin jos noi sattuu taas vaatimaan antibiootteja.

p.s muistakaahan heittää kysymyksiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti