Sivut

torstai 23. helmikuuta 2012

Bella laskee

Tällänen pikainen postaus Bellan laskutaidon näytteistä. Haukkumaan tota koiraa ei yksinkertaisesti saa, joten tassun "raaputtaminen" sai toimia lasku "välineenä". En olisi muuten tullut tätä videoa linkittämään, mutta piti saada petsien temppurinkiin linkki ja kuvat.fi lagaa taas (oliko edes iso yllätys!?) ja petsie ei hyväksyny tiedosto muotoa:)
Hämmästykää Bellan hurjista laskutaidoista;) pss. äänet kannattaa pistää pois..:D
Kysymyspostauksen vastaukset tulossa pian!

7 kommenttia:

 1. Hehee, vähän hauska! Tajusin heti, että miten oot opettanut tuon =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha :D toi oli loppujen lopuksi aika yksinkertainen opettaa, mitä nyt Bella välis innostu raaputtamaan monesti kun ei herkkua heti tippunu, mutta muutaman toiston jälkeen tajus jos hyvin ja käsimerkkejä ei juurikaan tarvittu:)

   Poista
 2. Mä en kyllä tajunnu miten opetit ton... :) Painotitko jotenki sitä ekaa numeroo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan oon aijemmin opettanu ton koskemaan jotain esinettä tassulla (kosketus alustaa)Nyt otin sitten vähän korkeamman tollasen aktivointipelin laatikon käyttään. Opetin aluksi sitä läimäyttämään kaks kertaa tota laatikkoa ja aina palkka, sit kun se alko sujua liitin käskyn 1+1 täs vaihees mulla oli käsimerkki apuna, koska saattoi innostua läpsimään sitä laatikkoa liian monesti. Pikku hiljaa sit vähensin käsiapuja pois. 2-1 samalla tavalla, mutta nyt vain yks läpsäisy riitti. Palkkauksen kans olin nopeana ettei se ehdi läpsäyttää useammaksi. Lisäksi käytin tossa miinuslaskussa hieman erillaista & hitaampaa äänen sävyä ettei sekoittaisi käskyjä toisiinsa. Tässä tempussahan voi käyttää ihan huoletta käsiapuja/nyökkästäy/pientäliikettä tms. mutta tarkoitus olis että katsojalle kuitenkin välittyy se että koira laskee itse. Eikä toi käsiapujen poisto oo mikään mahdottomuus kun mekin jo saatiin toistoja pelkällä käskyllä, eikä kauaa tota olla edes treenattu. Laskemisen itsessään voi toteuttaa oikeastaan millä tavalla tahansa. Koira voi esim. haukkua,pyöriä tms oikean määrän verran. Tuli vähä sekavaa tekstiä, mut toivottavasti jotain tajusit :D

   Poista
  2. Joo, ymmärsin kyllä. Aika fiksukoira, meidän Jesse ei kyllä tollaista oppisi! :)

   Poista
 3. Upee blogi&koirat

  saitte uuden lukijan :)

  käykäähän kurkkii meidänkin blogii ;)

  http://tiibetinspanielieetu.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihi, kiva, tervetuloa lukemaan!:D
   Käynpä kurkkaamassa sunkin blogia

   Poista