Sivut

lauantai 10. syyskuuta 2011

NYT!Aina oppii jotain uutta!  Surffailin taas (yllätysyllätys) petsiessä. Agility-yhteisös joku otti puheeksi että osaako joku kertoa miten koiralle opetetaan sellanen "yy kaa koo" juttu. Mä sitten tajusin että oon "opettanut" ton koirilleni, tosin eri sanoja käyttäen "än yy tee nyt". Jutun ideahan on se että sillä saadaan koira kiihtymään, joka sitten (toivon mukaan) tarkoittaa nopeita lähtöjä agilitys. Ite oon tota hokenu niille leikin yhteydessä, mutta tyhmänä en oo tajunnut että sen vois yhdistää agilityn lähtöön! Noi kun laamailee ihan hirveesti lähdössä, Bellakin ottaa pari hölkkä askelta ja ponnistaa melkeen vauhditta ekan esteen ylitte ja kiihtyy vasta parin esteen jälkeen, tohonhan tärväytyy ihan tajuttomasti aikaa. Pepistä sitten puhumattakaan, sille saa sanoa lähtö käskyn moneen otteeseen, ennen kun se lähtee edes liikkeelle.

Ajattelinpa sitten tänään kokeilla tuota huvin vuoksi Bellan kanssa et miten käytännös toimis. Laitoin vaan riman maahan, jonka yli se sai juosta/kävellä. No jätin sen paikalle ja aloin sanomaan jännällä äänen sävyllä "äään yyyy teeee nyt" likka pinkasi vauhtiin kun mikäkin hullu koira, voin sanoa etten oo Bellaa vielä ikään nähny menevän noin lujaa lähdössä. Kyllä siinä hymy nousi korviin saakka. Peppi ja Nekkukin kuuli ja innostuivat ihan mahdottomasti, siinä ne sitten juoksentelivat pää kolmantena jalkana. Kummasti tuli Peppiinkin vauhtia. Peppi menee agilitys tyylillä "teen mitä tahdon, hyppään jos MUA huvittaa!" eipä tarvinnu montaa kertaa jaaritella että lähtis liikkeelle, än sanan kuuleminen sai jo tulen Pepin hännän alle;)Isä ja äiti kävi hakemas tänään Faunattaresta koirille(Bellalle) lohiöljyä & tassurasvaa. Rasvattiin heti Bellan tassut, Nekku ja Peppi olisivat kovasti halunneet syödä rasvapurkin ja kuono oli pakko tunkia Bellan jalkaan kiinni kun sitä yritin rasvata, ihmettelivät kun ei sitä annettu syödä! :D Bella anto nätisti laittaa, eikä yhtään nuollut tassujaan, taitaa olla jo niin tottunut hommaan.
  Lohiöljystäkin saivat ensimaistiaiset hyvä kun eivät tappelemaan ruvenneet kumpi saa ensin! hyvin siis laski. Tosin Peppi vaan nyrpisti noukkaansa kun yritin tarjota. Bella ja Nekku nyt olisivat litkineet vaikka koko pullon, mutta joutuivat tyytymään n. 5milliin :)
-------------------------------------------------------------------------------------
Ja sitten kysymys olisiko teillä lukijoilla kiinnostusta arvontaan, ajattelin että voisin jossain vaiheessa pitää arvonnan lukijoiden kesken ja voittaja saisi tekemäni otsikkokuvan blogiin.(voisin palkita enemmänkin n.3 jos ajatus saa kannatusta)Tässä muutama esimerkki palkinnosta, tietenkin teen sen voittajan omilla ohjeilla!

4 kommenttia:

 1. Toi arvonta kuulostaa kivalta, mä voisin sitten ainaki osallistua:)

  VastaaPoista
 2. Toi arvonta olis tosi kiva, mä ainakin osallistuisin. =)

  VastaaPoista
 3. liuska & comas/ kiva juttu, näillä näkymin arvonta tulossa, sitten kun kerkeän sen laittaa käyntiin:)
  -Milla & Lierot

  VastaaPoista