Sivut

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Seuraaminen - missä mennään?


Pieni tilannekatsaus tähän väliin voisi olla kohdallaan. Sain aikaiseksi videoida koirien seuraamista, jotta näkisin missä me ihan oikeasti mennään. Mä en ole koskaan vaatinut täydellistä tai tiivistä seuraamista enkä tuu vaatimaankaan. Se mitä mä vaadin seuraamisen suhteen on reipas vauhti + vierellä on seurattava suoraa. Katsekontakti on myös toivottu juttu. Me treenataan kuitenkin seuraamista iloisella asenteella, mitä onnellisemman näköinen koira on sen parempi. Toko seuraamista ei olla missään vaiheessa lähdetty tavoittelemaan, rally meiningillä siis mennään.

Nekun seuraaminen oli aika mielenkiintoisen näköistä. Oon tiennyt ettei se mitenkään hirmu suorassa seuraa, mutta video pisti kieltämättä hieman hymyilyttämään. Piiku on niin käsittämättömän innoissaan, että se ottaa välillä laukka askelia tai koheltaa jotain ihan omiaan, mutta pysyy kuitenkin tahdissa mukana.  Pakko siis kehua tähän väliin sen intoa! Suurin ongelma on kuitenkin se poikittaminen. Se seuraa ihan käsittämättömän vinossa. Etupää kulkee suunnilleen oikeaa reittiä, mutta takapää huitelee ihan missä sattuu. Oon vähän umpikujassa asian suhteen, enkä oikein tiedä miten tuota lähtis opettamaan suoremmaksi. Kenties seinää apuna käyttäen, vaiko kirja harjoituksia takapäänkin hallitsemista varten? jos jollain on vastaavia kokemuksia kertokaa ihmeessä vinkkejä! Sivulle tulon kanssa ollaan edistytty edelleen, vaikka seinä onkin ahkerassa käytössä. Toisinaan onnistuu ilman seinää, mutta aika usein se innostuessaan jää vielä liian vinoon.


Bellan seuraaminen on nyt hyvällä mallilla, tämän parempaa seuraamista siitä ei irti saa. Seuraaminen on siis tällä hetkellä lyhyesti ja ytimekkäästi: iloista. Siihen me ollaankin pyritty. Treenin suhteen otetaan rennosti; ei liikaa toistoja eikä liian pitkiä pätkiä, jotta mielenkiinto ja ennenkaikkea into & vauhti pysyy samanlaisena.

Pepin kohdalla rallytoko on vain toisinaan piristystä tylsään arkeen. Tai Pepille piristystä silloin kun se jaksaa innostua tokoilusta, se on enemmän vauhti tyyppiä. Haluan kuitenkin kirjoittaa muutaman sanan Pepinkin seuraamisesta, se nimittäin seuraa ihan käsittämättömän hyvin silloin kun sitä ei väsytä, kyllästytä tai se ei muuten vaan halua osoittaa mieltään jostain. Kunhan se vaan jaksaa keskittyä se seuraa ihan mahtavasti, tosi reippaasti ja niin päättäväisen näköisesti.

Ainiin aloiteltiin pikku siivousapureiden kanssa harjoittelemaan maton rullaamista, video tulossa kunhan saan tempun opetettua loppuun.

--
Nyt teillä lukijoilla olis mahdollisuus myös kysyä (asiallisia kysymyksiä!) ajattelin että voisin jossain vaiheessa rustailla pientä kysymyspostausta, myös erillaiset postaus ideat ovat tervetulleita!

10 kommenttia:

 1. Tarkoitus olisi. Tavoitteena ainoastaan läpi pääsy, ja mahdollisesti hyväksytty tulos. Kokemusta lähetään hakemaan. Tuutteko tekin? :)

  VastaaPoista
 2. Haha, kuulostaa teidän Nekun seuraaminen justiin meidän Jessen seuruulta. Se on kanssa sellaista yli-innokasta, pomppuhyppelyitä ja laukka-askeleita välissä ja vähän turhankin paljon seilaamista... :D Mutta iloista sentään, sitä on hauska katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. onneks meidän hömppä ei oo ainoo:D huvittavan näköistä se kyllä on!

   Poista
 3. Mää en oo meitä ees vielä ilmonnut sinne, mutta toivottavasti mahdutaan vielä :D

  VastaaPoista
 4. http://ninojanana.blogspot.fi/2013/02/haaste.html haastoimme teidät =)

  VastaaPoista
 5. http://surkeus.blogspot.fi/2013/02/haastetta-pukkaa.html
  Siellä olis kasa kysymyksiä haasteen muodossa ;)

  VastaaPoista