Sivut

perjantai 28. joulukuuta 2012

Katseet menneeseen


Tässä vaiheessa vuotta voisi olla ihan sopiva aika kääntää katseita vähän menneeseen ja kerrata kuluneen vuoden asioita. Mätsäreiden/kilpailuiden osalta vuosi oli aika Bella painotteinen (niin kuin varmaan blogistakin on käynyt ilmi) Bella painotteinen juuri siksi, koska kilpailin viimeisen junnu vuoteni. Halusin lopettaa kisat Bellan kanssa samalla tavoin kuin ne aloitinkin sen kanssa. Vuosi on pitänyt sisällään niin onnistumisia kuin epäonnistumisia, hyviä ja vähän vähemmän hyviä hetkiä.

Mätsärien osalta vuosi oli antoisa. En tuu koskaan unohtamaan sitä tunnetta, miltä tuntui seistä  BIS JH sijalla, maailman parhaan kisakaverin kera. Voin myös rehellisesti sanoa että me ollaan tehty ton sijoituksen eteen ihan hurjasti töitä. Bellan kanssa kilpaileminen on ollut enemmän kuin palkitsevaa, ei mulla edes riitä sanat kuvailemaan. Tuli vähän haikea fiilis tätä kirjoittaessa, tässäkö meidän junnuilut nyt sitten oli? Onneksi on kuitenkin niitä ihanaakin ihanempia muistoja joita voi aina tarpeen vaatiessa fiilistellä. Bella kuitenkin luultavasti pääsee junnu kehissä vielä pyörähtelemään sisarusten kisakaverina:) Uskomaton vuosi takana totta tosiaan, me kivuttiin nimittäin Bellan kanssa vielä toiseenkin kertaan sinne ykkös sijalle. Kaikki kiitos ja kunnia kuuluu ehdottomasti Bellalle. Se on opettanut mulle niin uskomattoman paljon koko lajista ja tuonut tarpeeksi haastetta. Helpolla se ei päästänyt mua koskaan, ei koskaan. Mut aina me ollaan lähdetty kehästä hymy korvissa. Ensi vuonna luultavasti taukoillaan jonkin verran mätsäreistä ja puuhaillaan kaikkea muuta hauskaa yhdessä. Viralliset JH kisat jäi aika minimaalisiksi, mut mä oonkin tykännyt aina enemmän mätsärien JH kehistä, siellä kun ei (ainakaan yleensä!) oteta niin kovin vakavasti kaikkea :)


Onnistumisen hetket rallytokon parissa ovat myös jääneet mieleen. Voi sitä iloa kun vihdoin monien epäonnistuneiden treenien jälkeen, se oppikin seuraamaan, se oppi seuraamaan reippaasti! Monta ikimuistoista kokemusta, yksi niistä on ehdottomasti ensimmäiset mölli rally kisat. Ensimmäiset kisat & treenit häiriössä ja me napattiin ykkös sija, täysillä pisteillä. Ihan uskomatonta, en edelleenkään pysty lakata hehkuttamasta tästä! Toiseksi tietysti ensimmäiset viralliset kisat, joista napattiin ensimmäinen hyväksytty tulos. Ihan huippua.Vuoden alussa en olisi ikinä voinut kuvitellut, et me ollaan joskus tässä tilanteessa. RTK 1 ei tunnu tällä hetkellä yhtään kaukaiselta haaveelta.

Eikä Bellan vuosi oo ollut kokonaan mitään treenaamista ja kisaamista. Se on nauttinut sydämensä kyllyydestä huomiosta, rapsutuksista, lenkkeilystä.. murjottanut ruoka määrän vähyydestä, mutta tullut entistä iloisemmaksi (ja saanut omistajan hyppimään riemusta) painon lähtiessä lasku suuntaan. Nauttinut uudesta lihapitoisemmasta ruokavaliosta.. lyhyesti siis normaalia koiratäyteistä arkea.


Vaikka liuta tuloksia kuluneelta vuodelta onkin Bellan saavuttamia, niin se ei tarkoita sitä etteikö me oltais Nekun ja Pepin kans tehty mitään, päinvastoin. Peppi treenas kesällä ahkerasti agilityn parissa, kisoihin asti ei kuitenkaan tänä vuonna päästy, johtuen yllättäen tulleesta kontakti pelosta. 2013 vuoden alussa kuitenkin (toivottavasti) Peppi starttaa supermölli luokassa:) Pörri on saanut opetella myös rallyn saloja ja alo liikkeistä osa alkaa olla jo aika hyvin hanskassa. En vielä tiedä tullaanko Peppiä näkemään koskaan rallykokeissa. Ikinä ei nimittäin tiedä mitä pienen koiran päässä liikkuu, se voi olla hetkessä sitä mieltä et "ihan tyhmää, en varmasti tee mitään, mitä sä käsket!" ja toisinaan taas "jee huippu kivaa, lisää jookojooko!" Joten ehkä koti treenailu ainakin toistaiseksi on se meidän juttu.

Pääsihän Peppi myös pyörähtämään yhdessä mätsäri kehässä, jossa tajuttiin et näytelmät ei enää ole Peppiä varten. Sitä ei kiinnosta seisoa, eikä ravata saatika näytellä hampaita vieraille ihmisille, joten turhaa sen kanssa edes yrittää tehdä sellaista, mistä se ei pidä. Lyhyesti siis Peppi on kuluneen vuoden aikana: menettänyt karvansa useaan otteeseen ( ja kasvattanut ne takaisin sitäkin nopeammin).. pitänyt hauskaa...päässyt kokeilemaan rallytokoa.. liidellyt agikentillä sydämensä kyllyydestä ja nauttinut elämästä  jokaisella pienellä solullaan.


Nekku on ollut korvaamaton kannustaja ja pieni turistieläin. Nekun kanssa ollaan keritty käymään kaikki rallyn ALO liikkeet läpi ja sekin saattais olla pian mölli ainesta. Pienellä koiralla on vaan niin suuria pelkoja, että saa nähdä pysytäänkö me vain kotitreenaajina. Agilityä se on päässyt myös kuluneen vuoden aikana kokeilemaan ja voi että kun pikkukoira nauttii! Se juoksee päätä pahkaa esteiden yli, pitäen samalla hauskaa ääntä ja saaden välillä "hepulikohtauksia". Osaispa se vaan rentoutua samanlailla myös ihan oikeissa treeneissä. Nekku on kuluneen vuoden aikana ollut... mahtava emon tsemppaaja ja hieno maakunta matkailija... leikkinyt paaaljon...riehunut paaljon.. oppinut monen monta uutta temppua, joista ehdottomasti lemppari on kuonon lipaiseminen!.. nähnyt paljon ihmisiä ja eri näiköisiä ja rotuisia koiria... tykästynyt applawsin kana&vihannekset märkäruokaan (muut maut ei sitten kelpaakkaan).. ärsyttänyt isosiskoja, mutta samalla myös käpertynyt viereen niin kuin parhaat ystävät tekevät. Ja toimittanut hyvin tärkeää pikkukoiran virkaa!:)

Kokonaisuudessaan hyvin, kokemusrikas vuosi joka piti kaikkea mukavaa sisällään, mutta myös ei niin mukavia juttuja. Kuten esimerkiksi Bellan selkäjumit, kolme kertaa me käytiin vuoden aikana hierojalla ja ensimmäisellä kerralla selkä oli niin paha ettei enää pystynyt kunnolla nousemaan. Pepin osalta korvat on tuottaneet ongelmaa, kun tuntuu että ne on jatkuvassa tulehdus kierteessä :/ Vaikka meidänhän piti pysytellä koko vuosi terveenä! Pikkukettu on voinut oikein hyvin, lukuun ottamatta niitä miljoonia valeraskauksia jotka se on joutunut "kärsimään" ja tätä yhtäkkistä kammoa kynsisaksia kohtaan. Kummasti siitä niinkin normaalista asiasta kuin kynsien leikkuusta tuli ihan äkkiseltään kamala toimenpide. Noh eiköhän se siitä taas rauhoitu ja unohda turhan mörköilyn :)

Ja jotta tää postaus ei venyisi enää yhtään pidemmäki on ensi vuoden tavoitteet hyvä jättää seuraavaan postaukseen. Nostan hattua niille, jotka jaksoivat tän postauksen lukea ihan loppuun saakka! Haluaisin vielä kiittää kaikkia meidän lukijoita, joita on kertynyt huima määrä! Heittäkäähän ihmeessä postausehdotuksia ja kommentit ylipäätään on myös tervetulleita!

6 kommenttia:

 1. Teidät on haastettu:

  http://jokainentavallaan.blogspot.fi/2012/12/haaste.html

  VastaaPoista
 2. Vasta tämän blogin löysin ja liityin lukijaksi, joten tämä postaus oli kuin minulle luotu. Oli kiva lukea mitä olette tehneet vuoden aikana. :)

  Yksi kysymys olisi myös. Millä ohjelmalla ja miten olet blogin bannerin tehnyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Bannerin oon tehnyt gimpillä ja ihan vain tasoja yhdistelemällä&häivyttelemällä kuvia yhteen + taustalle taisin pistää patternin:)

   Poista
 3. Moikka :)
  mitä kautta lisäät kuvat sun blogiin? oon itse miettinyt just et miten sais tuolla tavalla vierekkäin ne?
  vastaathan takaisin minun blogiini;
  oikeitaunelmia.blogspot.fi

  VastaaPoista