Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Me haettiin ensimmäinen hyväksytty!

Lähdettiin ajelemaan ruskeiden voimin aamupäivästä Kannusta kohti. Matkaa kertyi noin puolitoista tuntia. Stressasin tosiaan aijemmin lähtöjärjestystä, mut mun onneksi me startattiin vasta neljänsinä.

Paikan päälle saavuttua kävin ilmoittautumassa, käyttämässä koirat pihalla ja tsekkaamassa minkä näköinen rata ALO luokassa oli. Rata oli tosi simppeli vain 10 kylttiä, joista viisi oli pysäyttäviä. Treenailtiin Bellan kanssa ennen omaa suoritusta, sillä oli ihan hirmu hyvä vire päällä. Taisin kuitenkin treenata hieman liikaakin kun Bella alkoi väsähtämään. (tää on se mun yleisin ongelma, pitäis vaan luottaa siihen et se koira osaa ja olla treenaamatta) samalla yritin nostatella Bellan virettä ja se olikin tosi tärppänä! Jostain syystä kuitenkin säikähti/otti stressiä isojen koirien haukkumisesta ja olikin sitten koko ajan vähän varpaillaan.
mittasuhteiltaan epäonnistunut rata piirros, kuvat rally liiton sivuilta. (klikkailkaa isommaksi)

Oman vuoron lähestyessä mulla oli tosi hyvät fiilikset, pientä jännitystä oli tosin ilmassa. Bellan säikähtäminen & väsyminen näkyi seuraamisessa, ei ollut todellakaan mistään parhaasta päästä. Seuraamisen laamailusta saan kyllä syyttää itseänikin, ois pitänyt mennä vaan ihan reippaasti, mut eipä sitä jännitykseltä kaikkea tajua :D 270 asteen käännös vasempaan jäi väliäksi, josta tuli -1p (kont. virhe) Muuten loppu rata sujui mainiosti, eikä yhtäkään tehtävä virhettä / virhettä koiran osalta, mä puolestani olin hihnan kanssa jotain säätänyt, vaikken sitä itse huomannutkaan. Rata itsessään sisälsi helppoja  kylttejä, edessä istumiset (liikkeissä: eteen koira oikealta sivulle & eteen koira vasemmalta sivulle, istu) olivat suoria, jes!

Jouduin hakemaan meidän tuloslapun & kisakirjan aijemmin, kun ei keritty jäädä odottelemaan palkintojen jakoa. Olin tosi yllättynyt kun sain lapun käteen siitä, että me(mä olin) oltiin saatu 7 virhepistettä taluttimesta. Mä en kyllä ymmärrä miten niitä noin paljon tuli, talutin kun roikkui koko ajan löyhällä koiran leuan alla, eikä B. yrittänytkään lähteä haahuilemaan mihinkään.(tai ainakin näin mä kuvittelin :D) Päättelin sit että luultavasti noi on tullut siitä kun Bella seuras vähän hitaan puoloisesti ja mä kävelin hitusen sen edellä, joten se lukko on  saattanut päästä nousemaan siinä.. tiedä sitä :D Kokonaisvaikutuksesta oli vähennetty -2 pistettä, luultavasti laamailun takia. Joka tapauksessa oon hirmu tyytyväinen, kaikki virheet siis johtui musta. Vielä kun olisin ollut itse entistä reippaampi, olisi koirakin luultavasti toiminut paremmin. Osittain seuraamiseen vaikutti myös hallissa raikuva haukunta. Kokonaistulos oli siis 90-pistettä ja näin ollen ensimmäinen hyväksytty tulos! Kommenttina oli että: kivaa tsemppausta, hieman rauhallisempi tahti niin rata olisi ollut täysin puhdas. Päättelin sitten ton kommentin perusteella et ne hihna virheet tuli mitä luultavammin sen takia, että koira tuli vähän jäljessä ja itse menin hitusen edellä. Itsehän en kiinnittänyt mitään huomiota siihen hihnaan, joka tietenkin harmittaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia kisoja ja ehkei se RTK 1 olekkaan niin kaukainen haave ;) Joka tapauksessa oon ihan hirmu ylpee Bellasta, vaikkei se parhaimmillaan ollutkaan. Mamman pikku tärppä.

Ensimmäisistä virallisista kisoista jäi siis oikein hyvä fiilis, ehkä sitä ens kerralla osaa itsekkin ottaa vähän rennommin. Bellan puolesta tosin harmittaa että se oli pikkasen jännittynyt koko suorituksen ajan, minkä takia tekeminenkin olis voinut olla parempaa. Positiivista tietysti, että me onnistuttiin suorittamaan rata nameitta :D Sen jännittyneisyyden olis saanut varmasti nameilla pois, mut ei auttanut ei. Lisäksi me lähdettiin tavoittelemaan hyväksyttyä (vaikka pääpaino tavoitteilla olikin et mennään vaan kokeileen ja viettään mukava päivä) ja sehän me saatiinkin!

videokamerakin oli joukossa, mutta itse videoija (A.) oli luultavasti keskittynyt niin Nekun kaitsemiseen, että oli unohtanut kuvata koko radan. Harmi sinällään, sillä videolta olisin nähnyt miten/missä noi hihnan lukon nousut on oikein tapahtunut. Itse Neppis huoli loppu ajasta myös nameja, vaikka kovasti se kyttäskin ulko-ovea, josko isä ois sieltä ilmestynyt. Anaalirauhasetkin onnistuttiin tyhjäämään useasti reissun aikana, voi sitä hajua, mikä auton valtasi!

12 kommenttia:

 1. Onneaonnea! Toivottavasti mekin päästäisiin ens vuonna starttaamaan virallisissa. 8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Etteköhän te pääse, rohkeasti mukaan vaan ;) (mä paraskin puhuja kun panikoin viime hetkeen asti et olisko pitänytkin ilmoittautua vaan mölleihin:D)

   Poista
 2. Onnea kauheasti! :) Mulla ois tarkotus nyt keväällä hankkia Tuikulle siru, niin josko mekin joskus startattais ;)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä. Mua kiinnostais kans aloitella Nalan kanssa möllitasolta ja kattoa, että miten jatkossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehdottomasti mukaan vaan, ihan mahtava laji!:)

   Poista
 4. Onnea! Teillähän meni hyvin, meki päästiin mölleistä läpi, mutta eipä siinä paljon kehumista ollu :D http://pupujenkauhu.blogspot.fi/2012/12/odotuksen-palkinto-rally-tokokokeet.html

  VastaaPoista
 5. Onnea! Teillähän menny kivasti :)

  VastaaPoista
 6. Vau onnea! Olis kiintoisaa joskus koeilla tätäkin lajia, tähän asti ollaan treenattu ihan tosikko tokoa, mutta tämä voisi olla mahtavaa virkistystä...:) Miten toi kisakirja muuten hommataan?

  VastaaPoista
 7. Hexy/kiitos!:)

  Saara/kiitoksia, rallytoko on kyl oikeen mukava laji, suosittelen!:) Kisakirjan saa kisapaikalta ostettua, kannattaa tosin ilmoittautumisen yhteydessä mainita että tarvii kisakirjaa niin osaavat varata tarpeeksi monta.. mun oma maksoi sen 3e :)

  VastaaPoista
 8. Mä en oo taas lukenutkaan teidän blogia vähään aikaan, omankin kirjoittelu ei meinaa enää innostaa mut jos tästä ryhdistyisi. (: Teillä on kyllä tosi kiva blogi, paljon asiaa ja kirjoitteletkin usein, kiva lueskella teidän cavojen kuulumisia! (:

  VastaaPoista