Sivut

tiistai 15. toukokuuta 2012

Wau, mikä vauhti!

Pihalla oli niin mukava ilma, ei satanut ja aurinko ei paistanut, mutta lämpötila oli just sopiva mihinkäs muuhun kuin aksaamiseen! Kyllä, otin itseäni niskasta kiinni ja raahasin pihalle 2x hypyt ja putken. Pitää ottaa nyt kaikki ilo irti tuosta hiekasta, mikä ympäröi meidän pihaa, juuri sopiva alusta pienelle treenille. (jos joku siis ihmettelee miksi meidän piha on hiekan/mullan vallassa niin muutettiin siis silloin jouluna ja ruohoa ei oo vielä kylvetty)

Tein todella, todella yksinkertaisen suoran, eli hyppy, hyppy, putki. Nekulle tarpeeksi haastava, Bellalle mukava pätkä hauskan pitoon. Peppi raukka jäi taas kaikesta paitsi kun rumainen oli lenkillä :D Aloitin Bellan kanssa, aluks mulla oli rimat maassa, sitten 5cm ja sit taas maassa ettei noi lihakset nyt uudestaan jumiutuisi. Otin aluksi pätkää niin, että juoksin samaa matkaa B.n kanssa, aluksi vauhti oli tipotiessään, mut sit ku likka tajus et "hei täähän on aksaa!" niin johan alkoi vauhtia löytymään, niin paljo mitä siltä odotinkin. Ahh se näky on vaan niin <3 kun tytön silmät kirkastuu, on se vaan niin meidän laji. Otettiin irtoamista, ja sit niin et menin esteiden päähän huutamaan Bellaa, eipä mulla mitään moitittavaa ole. Kun ei tos pätkässä ollut MITÄÄN haastetta, ihan vaan nautittiin tekemisen ilosta!

Sitten Nekkuun, se on ihan huippu silloin kun se jaksaa ja viitsii! Nekku oli niin innoissaan ja kiihdyksissä ettei mitään rajaa, se juoksi niin nopeaa etten pysynyt perässä, pyöri,hyöri ja silmät loisti ilosta ja innosta! Voi vitsi se nautti, voi vitsi kun se olis tollanen ihmistenkin ilmoilla, niin rento, vikkelä pieni kettu! Se vauhti, mikä siltä löyty oli ihan tajutonta kun  on tottunut siihen, että B.n kanssa pysyy perässä niin N. paineli jo monta metriä edellä ja sit jäi pyörimään ja kattelemaan et mihin se mamma nyt jäi kun minä hiki virraten huohotan perässä :`) Nekun kans nyt ollaan vielä niin vaiheessa, ja tuskin me koskaan kotipihaa kauemmaksi päästään kun se on tollanen stressaaja, mut pääasia et koira nauttii oli se sitten kotipihassa tai treeneissä, mulle ihan sama kunhan koiralla on kivaa. Ensimmäinen ongelma, on lähdössä pysyminen! Mikä kamala juttu, kun kettu haluais vaan singota matkaan, mut tylsä mamma käskee odottamaan! Muutaman epäonnistuneen paikallaolo yrityksen jälkeen päädyin palkkaamaan jo siitä että istui hetken aloillaan. Vähitellen pidensin matkaa ja palkkasin ja lopuksi se jaksoikin odottaa paremmin, vaikka varaslähtöjä meinaskin tulla enemmän. Toinen ongelma, Nekku ei osaa mennä suoraa! Sen takia pätkä olikin hirmu haastava. Noh oma vikahan toi on kun opetin N.lle ensimmäisenä kiertämään, ja sitähän se tekee! Se kiertää esteen ja irtoaa hyvin vaikka seisoisin metrin päässä, ei ongelmaa. Mutta sitten kun pitäisikin mennä suoraa niin tulee ongelmia. Ensimmäisen hypyn se hypppää, mutta sen jälkeen se alkoi kaartaa mun käden työ ja lopuksi sinkosi toisen esteen ohi, suoraa päätä putkiin. Hyppy,putki,hyppy järjestys ei tuota ongelmia mutta sitten kun onkin kaksi hyppyä perätysten ohitetaan aina se toinen hyppy. Sain onnistuneita suorituksia niin että jätin paikalle ja menin toisen esteen työ ottamaan vastaan, silloin kerkesin ohjata sen paremmin niin että molemmat esteet tuli ylitettyä. Tätä ongelmaa lähdetään nyt sitten luultavasti jatkamaan namikipon kanssa. En voi kuitenkaan olla kuin tyytyväinen, siihen miten pikku koira kerrankin nautti, nautti niin paljon että sen silmistä olis voinut vaikka peilata ja niistä näki sen pikku koiran mahdottoman innon ja tekemisen halun, se riittää mulle! Harmi kun en videota kerinnyt ottamaan, olis nimittäin ollut hupaisaa katseltavaa.

Hieroja teki Bellalle oikein hyvää. Se on ollut nyt paljon pirteämpi ja iloisempi. Etujalkaa se kuitenkin aristaa vielä hitusen jossain kohdin, ei kuitenkaan samalla tavalla kuin ennen hierontaa. Voi tietty olla että sille ittellekkin on jäänyt sellanen varovaisuus sen tassun kanssa kun ollut niin kauan kipeänä. Joka tapaukses aattelin sen varuuksi kuitenkin ell. käyttää ettei sieltä nivelistä löydy mitään ja voidaan huoletta aksata.

Viikonloppuna kävin mustis ja mirris seikkailemassa ja samalla tuli hankittua uutta märkäruokaa, joka olikin todella hyvä ostos! Sisältö vaikutti omaan silmään hyvältä, ruuan haju ei ollut oksettava, eikä ulkonäkökään paha. Lisäksi Nekku söi sitä ihan innoissaan! Koira jolle ei ole koskaan kelvannut mitkään "purkki" ruuat, neut yms. Joten ei siis ollut turha ostos, ei. Bellaa varten mä tota ostin et saa sille vaihteeksi annettua muutakin kuin nappulaa ja toi kuitenkin vaikutti todella kevyeltä ruualta. Nyt pitää vaan seurata tytön painoa, ettei se lähde nousemaan. Merkiltään siis ruoka oli naturediet senior/liteä. Peppi taas oli sitä mieltä että ruoka on varmasti kisoolle tarkoitettu, se nirppanokkahan ei huoli muuta kuin rc.n cava nappulaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti