Sivut

sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Kesää kohden mennään, ainakin karvoista päätellen.

Voisi sanoa että Bellalla on aina karvanlähtö aika, se tiputtelee taisaisesti pitkin vuotta, tosin hieman enemmään näin keväisin. Nekkukin pudottelee karvaansa aikalailla tasaisin väliajoin, Peppi puolestaan aina tiettyinä aikoina, vaikka saattaahan siitäkin niitä karvoja lennellä, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin ruskeista. Pepillä on ollut nyt kamala karvanlähtö aika päällä, kesää kohden siis mennään ;) Mustia ja ruskeita karvoja löytyy vaatteista, lattioilta jne. ja koko ajan saisi olla imurinvarressa kiinni. Kaivoin sitten eilen esiin furminaattorin ja aloitin Bellasta & Nekusta, niistä ei nyt mitenkään älyttömiä määriä karvaa lähtenyt noin kourallinen kummastakin. Sitten olikin karvamonsterin (=Pepin) vuoro ja voi sitä karvan määrää! Pienestä hauvasta lähti melkein yhtä suuri karvakasa kuin itse on. Selästä lähti nyt sitten melkein kaikki pohjavilla veks, karva on siitä kohtaa ihan karheaa ja ihoa pilkistelee sieltä täältä. Koira kiittää kun on viileää! Vielä pitäis hommaa jatkaa, kun kylkiä en kerinnyt vielä kunnolla "furminoimaan", yhtä pörröiseltä se silti näyttä ikuinen pallo pörriäinen:)
Säät ovat todellakin suosineet ja koirien lenkit huomattavasti pidenneet, joka tuntuukin olevan välistä koirien mielestä niiin kamala juttu, ruskeat hyvä kun pihasta suostuvat lähtemään ja koko alkulenkki meneekin sitten (suurimmaksi osaksi Nekun) osalta taaksepäin vilkuiluksi ja hanttiin pistämiseksi, sieltähän vois vaikka isä ilmestyä ja ottaa kyytiin;) Osaa se välistä olla oikein aasi, kotimatka sitten mennäänkin  niin lujaa että korvaa alkumatkan hidastelut. Neksneks oli tänään aamulla päässyt veljeni kanssa kohtalaisen pitkälle lenkille kun Bella & Peppi vielä tyytyväisesti nukkuivat, hieman oli pistänyt hanttiin pihassa kun ei lähtenytkään kukaan muu joukkoon mutta muuten oli köpsytellyt oikein nätisti. Lähdettiin sitten kun minä ja Bella oltiin saatu itsemme ylös sängystä niin uudelle lenkille n 4,5km lenkki tehtiin ja Nekku ei sitten osoittanut yhtään väsymisen merkkejä vaikka edellisestä lenkistä ei kauaa ollut. Se pysähtyi aina haistelemaan ja sitten täysiä juoksi taas edelle, Nekun kun pitäis aina saada olla ensimmäisenä, koko lenkin ajan se tepsuttelii reippaasti edellä. Bella ja Peppikin oli ihan innoissaan kun pääsivät vähä pidemmälle, uusia hajuja haistelemaan. Kotonakin Nekku jaksoi vielä riehua jokusen aikaa ja kuivatella pestyä turkkia, Bella simahti samantien sängyn pohjalle ja Peppi vesikipon ääreen. Pikkunenkin sitten viimein jaksoi käydä makuulle ja unta onkin riittänyt kylliksi.


Bellan sain kuin sainkin oppimaan lipaisemaan huulia, kun löysin oikein herkku naimia joka sai sen sitten nuoleskelemaan huulia->palkkaus. Pistetäänpä vielä video näyte, suosittelen tosiaan pistämään äänet pois!

Ja jotta Pepistäkin saisitte vähän videomateriaalia niin laitan tähän Pepin "peukalo" tempun. Ideana siis että Peppi näyttää(=nuolaisee) peukaloa. Mulla ei oo mitään hajua miten Emmi ton tempun sille on opettanut mut veikkaisinpa et ensin näyttäänyt pelkkää peukaloa, palkannut halutusta reagtiosta ja sitten lisännyt muut sormet, seuraava vaihe olisi sitten opettaa yksi sormi lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti