Sivut

torstai 24. heinäkuuta 2014

Niin kuin lämmin vesi, joka lainehtii


Sen lisäksi, että me ollaan istuttu koirien kanssa viimeiset pari päivää mun huoneessa ilmastointikoneen edessä, sälekaihtimet visusti kiinni, mä olen epätoivoisesti yrittänyt helpottaa niiden oloa näillä helteillä. Jäänamipalat ovat olleet suurta herkkua ja kesäkuun alussa hankkimani hurtan viilennysloimi ja rukkan kylpytakki ovat nekin päässeet kovaan käyttöön. Vesihanan kautta pakastimeen ja sitten kunkin koiran niskaan. Tällaiset helteet ei oo oikein koskaan ollut meidän juttu.

Mittarin huidellessa kolmenkymmenen asteen tienoilla pääsi pikkukoirakin pitkästä aikaa viilentymään oikein kunnolla. Hetken aikaa ajettuamme ja sopivaa uittomonttua etsittyämme ehti Nekku täristä ja vinkua näkemänsä veden perään muutamaan otteeseen. Niin innoissaan se oli. Sopivan paikan löydettyämme, mikään ei pidätellyt sitä enää, kun se pinkoi kohti järveä, kasveja ja vesimittareita.

Se pelasti käpyjä henkensä edestä ja napsi vedenpinnalta ötököitä sen minkä kerkesi. Muutama käpy raukkakin eksyi turhan syvälle ja siitäkös pikkukoira huolestui. Edes vinkuminen ja murinahaukku ei tuonut käpyjä rantaan. Kannustus huutojen ansiosta se kuitenkin rohkaistui ja hyppäsi syvemmälle veteen niin, että se sai lopulta pelastettua käpynsä. Hassu pieni.

Muutama viikko takaperin ostin itselleni sen kauan haaveilemani laajakulma objektiivin, canon ef 28mm f/2.8 IS USM, jolla edellisen postauksen kuvatkin on räpsitty. Näin muutaman viikon käyttökokemuksen jälkeen pakko sanoa, että on todellakin ollut hintansa arvoinen kapistus.

6 kommenttia:

 1. Viilentämisessä itse oon ainakin kuullut ja noudattanut ohjetta: Ei liian nopeasti liian kylmää. En tarkemmin osaa sanoa, mikä siinä on takana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyhän tuo jollain tapaa järkeen. Eipä se varmaan koirallekaan kovin mieluista oo, jos esimerkiksi jäinen pyyhe nakataan suoraa selkään. Mä joudunkin aina noita pakastimesta tulleita pyyhkeitä sulattelemaan auringossa hetken, etteivät oo ihan koppuraisia ja jäisiä kun koiran selkään menevät :)

   Poista
  2. Näinpä! Ja etenkin kisatilanteissa joissa lihakset täytyy pitää lämpimänä tuo on tärkeä muistaa. Muuten tulee ikäviä tapaturmia.

   Meillä onneksi on talossa viileää (mun kerrostalokaksio on ihan kamala sauna, onnneksi ei ole koiraa siellä) niin koirat viihtyvät. Ja uimassa käydään joka päivä. Tekisi mieli hommata joku pikkunen lasten allas jossa saisivat läträtä. Kaikki ovat vesipetoja :D

   Poista
  3. Joo.. Meillä on sen verran suuret ikkunat, että aurinko pääsee lämmittämään päivällä yläkerran varsin kuumaksi. Mun huoneessa on onneksi tuo pieni ilmastointikone, joka viilentää ihan älyttömän tehokkaasti. Muutaman kerran oon herännyt yöllä siihen kun on ollut kylmä! :D..

   Meillä Nekku on ainut joka vedestä tykkää ja mulla on kans käynyt mielessä että ois kiva hommata sille joku lastenuima-allas. Tykkäis varmaan kovasti kun saisi omassa pihassa läträtä. Uittopaikoille on kuitenkin jonkin verran matkaa, niin ei tuu joka päivä lähdettyä :D

   Poista
 2. Voi kun toinen melkein hukkuu tuohon pelastusliiviin <3 Mikä söpis! Meilläkin sai steriloitu narttu vähän keveämmän kesälookin ja kyllä muuten jalka nousee ihan eri tahtiin kuin ennen! Jalkoihin olikin kerennyt kehkeytyä aikamoiset karvapuuhkat :) Viilentäviä ajatuksia teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyis hommata uus vähän paremmin istuva pelastusliivi! :D

   Voin vain kuvitella, miten paljon helpompaa sillä on ilman pitkää karvaa! Me ollaan kans Pepin turkkia pidetty kesäisin lyhkäsenä kun sillä on niin paksu ja huono karva, kummasti on mustan koirankin oloa helpottanut. :)

   Poista