Sivut

torstai 9. toukokuuta 2013

Jokaiselle huonolle puolelle löytyy vastaava hyvä puoli


Mä tosiaan taidan omistaa (ainakin melkein) täydellisiä koiria. Mitä se täydellisyys sitten on? Onko se sitä että ei tehdä virheitä, vaaditaan koiralta täydellistä suoritusta ja itseltä täydellistä panostusta? Mä voin sanoa omistavani kolme täydellistä koiraa. Ne ovat täydellisiä mulle, aina kirsusta heiluvaan hännänpäähän asti. Ei, ne ei ehkä ole niitä rotumääritelmän mukaisia tai ne ei ehkä aina käyttäydy kuin mallikelpoiset kansalaiset.

Minulle täydellisyys ei tarkoita kuitenkaan virheettömyyttä. Virheitä tehdään, jotta niistä opitaan. Vaikka en omistakkaan muotovaliota tai vaikka me ei läheskään aina osata treeneissä yhtään mitään, ei se tarkoita sitä etteikö ne olis täydellisiä. Ne on täydellisiä mulle, just sellasinaan kun ne on. Täydellisyyden tulkitkoon kukin itse. Ulkopuolinen ihminen ei näe sitä, mitä jokainen omistaja näkee siinä omassa lemmikissään. Mä tiedostan koirieni virheet ja sen etteivät ne ole täydellisiä sanan varsinaisessa merkityksessä. Arvostan niitä hyviä puolia ja tapoja koirissani, joskus jopa niitä huonojakin. Jokaiselle huonolle puolelle kun löytyy se vastaava hyväkin puoli. Ne ovat täydellisiä siksi, koska ne ovat sopivia just mulle.

Rally-tokon myötä olen oppinut arvostamaan myös niitä ei täydellisiä suorituksia, niitä suorituksia kun kaikki menee pieleen mutta koiralla ja mulla on kivaa. Itseasiassa mä en ole koskaan ollut treenaamisen suhteen mikään kovin tarkka, useinmiten mulle riittää se sinnepäin oleva suoritus. Rally-tokon tullessa mukaan kuvioihin tämä on vain vahvistunut. Tietysti kyltit on suoritettava oikein ja niin edespäin, mutta onko sen koiran nyt aina seurattava just siinä oikeassa paikassa, oikealla etäisyydellä, varsinkin kun meidän kohdalla kyse on hömppä harrastuksesta. Oon jo aikaisemmin maininnutkin että mulle riittää kun yhteistyö pelaa ja koiralla on kivaa. Tietysti pyritään suorittamaan rata virheittä läpi ja meidän tasoon nähden niin hyvin kuin osataan, kaikki muu onnistuminen on sitten vain plussaa tähän päälle. Mun mielestä suoritus voi olla "täydellinen" ilman, että se on täydellinen.

Mikä sitten tekee juuri mun koirista täydellisiä?

Täydellisellä koiralla on täydellinen kippurahäntä

Täydellisen koiran kanssa on helppo olla täydellinen tiimi

Täydellisellä koiralla on pieni kuono, siimahäntä, pitkä kieli ja lurppa korvat

Täydellinen koira on toisinaan määrätietoinen ja itsenäinen

Täydellinen koira lämmittää sohvasi ja sänkysi

Täydellisellä koiralla on täydellinen katse, kyhmykuono,maitoparta ja toisinaan sydäntä muistuttava läiskä rinnassa

Ja mitä olisikaan koira ilman täydellistä luonnetta, suuren suurta sydäntä ja aina niin iloista asennetta? Entä ilman niitä huonoja puolia ja huonoja tapoja, joille löytyy vastaavat hyvät puolet? Niillä on iloiset heiluvat hännät, ne jaksavat ilahtua niistä pienimmistäkin jutuista ja ne ovat kiitollisia kun niillä on sinut, ne pitävät sinusta juuri sellaisena kuin olet. Ne ovat täydellisiä, mutta ennen kaikkea ne ovat maailman parhaita ystäviä

2 kommenttia:

 1. Ja kun niitä on monta niin ne vielä oikein täydentävät toisiaan, eikö vain? Kun kaikki on täydellisiä omalla tavallaan niin jotenkin jokaisen omat luonteenpiirteet oikein vielä korostuvat. Tai ainakin näin minä muistan silloin kun oli vain Jesse ainoana koirana niin sitä sen luonnetta piti vaan jotenkin ihan itsestään selvyytenä. Kun ei ollut mitään mihin verrata. Nykyään kun niitä on kaksi niin osaa jotenkin sitten arvostaa sitä Jessen rauhallisuutta ja sitten toisaalta taas sitä Jerryn rämäpäisyyttä. Silloin ne piirteet (niin hyvät kuin huonotkin) jotenkin oikein korostuu, kun on kaksi täysin erilaista tapausta. Ja vaikka ne onkin niin erilaisia niin ne kyllä sopii yhteen kuin palapelin palaset.

  Ei kyllä itselläni ole kokemusta kolmesta koirasta, mutta uskoisin, että tilanne on sama. Kun säkin aina puhut tuosta Pepin itsepäisyydestä tai siitä kuinka Nekku on niin ujo niin eikö ne piirteet saakin sitten arvostamaan vielä enemmän sitä kolmatta kaveria, joka on täysin erilainen. Ja toisin päin. Ihan niin luonteen kuin ulkonäönkin puolesta.

  (Hassua muuten, miten oppiikin tuntemaan toisten koiria vain näin bloginkin kautta. :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sitä oppii arvostamaan useamman koiran omistajana niitä jokaisen omia pieniä luonteenpiirteitä.

   Blogin kautta oppii tuntemaan kyllä yllättävän paljon niin niistä lemmikeistä kuin omistajista :D

   Poista