Sivut

torstai 11. lokakuuta 2012

Hyödylliset temput osa 2

Me ollaan jatkettu temppujen treenaamisessa tätä "hyödyllistä" linjaa. Pari päivää sitten aloin opettamaan koirille oven sulkemista, toisin sanoen siis tökkäämistä. Lähdin opettamaan temppua jälleen "kosketus lapun" avulla. Bellalle lapun koskettaminen on ihan iisi homma, joten sen kans sai siirtyä suoraa seuraavaan vaiheeseen. Mulla oli aluksi ideana et koira tökkäis kuonolla oven kiinni, josta sit muodostuikin käskysana "tökkää". Bella kuitenkin tapansa mukaan on niin häslä noitten tassujensa kans, et päätin vaihtaa hieman taktiikkaa ja antaa sen sitten sulkea oven tassuilla. Nekun ja Pepin kans ajattelin kuitenkin pitäytyä alkuperäisessä suunnitelmassa eli kuonolla tökkäämisessä.

Nekun kans muistuteltiin aluksi mieleen mikä kumma se paperilipare olikaan ja mikä tarkoitus sillä on. Hienosti se alkoi jo sitä kuonolla koskettelemaan, joten uskaltauduin siirtyä seuraavaan vaiheeseen, eli kiinnitin lapun oveen. Vielä tuntuu välis olevan hakusessa, mutta kyllä se siitä alkaa jo luonnistua.Lisää treeniä vaan niin eiköhän me senkin kanssa saada oven sulkeminen hyvälle mallille.

Peppi on vähän niin ja näin oppimaan näitä temppuja. Toisin sanoen siis sitä joko kiinnostaa oppia tai sitten ei kiinnosta. Tänään sitä kuitenkin kiinnosti!:D Aloin sitten sillekkin opettaa paperin palan merkitystä ja muutaman toiston jälkeen se jo tökki lappua ihan kivasti. Treenaillaan nyt kuitenkin pelkän lapun koskettelua vielä muutama päivä ennen kuin siirrytään seuraavaan vaiheeseen. Pepin kans en tosiaan viittinyt ottaa muutamaa toistoa enempää kun se kyllästyy niin hirmu nopeasti.

Niinkuin alussa jo taisinkin mainita Bellan kans siirryttiin suoraa toiseen vaiheeseen. Kiinnittelin lapun sopivalle korkeudelle, josta sit lähettiin harjoittelemaan. Bella tajus idean ihan super nopiaa, joten parin toiston jälkeen otin lappusen pois. Tosin eipä se siinä pysynytkään kovin hyvin kun Bella huitaisi sen tassullansa aina irti. Oven sulkeminen alkaa sujua jo aika mallikkaasti, vaikka muutamia toistoja tarvitaan kun se ei jaksa työntää koko ovea kerralla kiinni ja ns. loppusulkemiseen tarvitaan molemmat käpälät avuksi et ovi "pamahtaa" kiinni. Sain kuvattua Bellan harjoittelusta pienen videonpätkän. Nekusta ja Pepistäkin tulossa, kunhan saan tempun ensin siihen malliin, et sen voi julkaista;)

Tiivistettynä siis: jokaisen kans päästiin hyvään alkuun, Bellan kans saatiin koko temppu melkein kasaan. (lisää treeniä, että tulis varmemmaksi ja sulkemiseen ei tarvittais montaa tönäisy kertaa.) Nekun kans jatketaan vielä oven koskettamista, jonka jälkeen rupean vaatimaan siltä myös oven liikkumista. Ja Pepin kans jatketaan vielä ainakin muutama kerta lappusen kans, jonka jälkeen siirrytään koskettelemaan lappua eri paikoissa ja siitä sit vähitellen eteenpäin.

En tosiaan suosittele temppua (ainakaan tassuilla opetettavaksi) jos pelkää oven naarmuuntuvan. Pakko myöntää et pikkuisen muakin hirvittää ton oven puolesta, mut ainakaan vielä siinä ei oo jäljen jälkeä.

Loppuun vielä arvonnan voittajat! Kiitoksia hirveästi kaikille arvontaan osallistujille ja koska teitä oli niin mukava määrä päätin arpoa 3 kpl bannereita. Arvonnan suoritti virtuaalinen arvontakone. Onni suosi tällä kertaa Katjaa, Maijua ja Herttaa & Kerttua! Laittelen teille spostia piakkoin! Bannerit teen tosiaan tuossa järjestyksessä kuin kone ne arpoi. Ja te joita arpaonni ei tällä kertaa suosinut, jos bannerille on kova tarve kannattaa lähetellä mulle vaikkapa esim. petsiessä viestiä(miksei bloginkin kautta). Teen tosiaan aina silloin tällöin noita bannereita. Nyt kuitenkin ensin arvonnan voittajille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti