Sivut

sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Joulu 2017

Meillä oli aivan ihana joulu. Koko aaton ja joulupäivän paistoi aurinko, pakkasta oli lähemmäs kymmenen astetta ja maa oli paksun lumikerroksen peitossa. Della oli tänä vuonna jotenkin ihan super tohkeissaan kaikista lahjoista. Pikkukoira ei voinut käsittää, miksei kaikki paketit ollut sille ja miksei niitä saanut repiä auki. Hauska, miten se tänä vuonna oli niin kiinnostunut pakettien avaamisesta, kun viime vuonna sitä ei kiinnostanut moinen touhu yhtään. Onneksi kuusen alta löytyi koirillekin paketteja, jotka ne sai sitten luvan kanssa silputa. Nekun ja Pepin joulun kohokohta taisi olla perinteinen joulukinkun paistaminen. Nekku oli kuulemma yöllä seurannut varsin tiiviisti kinkun valmistumista, enkä ihmettele miksi.

Mulla on ollut joka joulu tapana kuvata muutamia koira-aiheisia lahjoja ja jakaa ne täällä blogissa. Kuvat löytyy tekstin lopusta. Ihan ehdoton lemppari ja odotetuin lahja oli namiautomaatti, jonka avulla me toivottavasti päästään nyt treenaamaan ihan tosissaan aan juoksareita. Joulun välipäivät kului Dellan osalta laitteeseen tutustuessa. Valtavan kokoinen ja outoa ääntä pitävä kapistus oli Deen mielestä aluksi vähän jännä juttu, joten tutustuttiin laitteeseen ensin ilman ylimääräisiä merkkiääniä. Eipä sille tarvinnut koneesta montaa kertaa namia lykätä, kun pikkukoira oli lämmennyt kapistukselle. Seuraavaksi otettiin äänimerkki mukaan. Lähdettiin treenaamaan ääntä samalla tavalla kuin naksuttimen kanssa aikoinaan ja vähitellen Della on alkanut sisäistää laitteen piippauksen vapautukseksi palkalle. Toivottavasti päästään testaamaan laitetta ensi viikolla hallille. Dee sai myös ihan super upean uuden pannan Helmi koiratarvikkeelta. Tilasin pannan niin, että se ehti just jouluksi perille. Muumi namipurkki oli ihana yllätys ja tuli heti käyttöön. Sain sullottua koirien herkut kätevästi yhteen paikkaan. Vielä pitää miettiä namipurkille sopiva paikka niin, ettei eräs Nuunuu (jolla on muuten loputon ruokahalu) oo jatkuvasti raapimassa ja haukkumassa purkin perään. Päätin toteuttaa mun nelivuotisen haaveen ja tilata itse itselleni lahjaksi objektiivin, jonka ostoa oon lykännyt ja lykännyt vaikka kuinka kauan. Bongasin lähes uuden veroisen käytetyn (koska uuteen ei olisi ikinä ollut varaa) linssin Rajalasta. Toivottavasti objektiivi on jokaisen euron ja jokaisen odotuksen arvoinen. Ainakaan ei voi sanoa etteikö ostamista olisi harkittu ja pitkään.

6 kommenttia:

 1. Tulin taas pitkästä aikaa vähän lukemaan teidän lauman kuulumisia! Ihanalta joululta näyttää. :) Mieleeni tuli kysästä kanssa sulta, että oletko löytänyt mitään korvaavaa lemmikkifoorumia petsien tilalle, kun aina välillä haluaisi jakaa vertaisporukassa kuulumisia... Mullakin on nyt uudet pentusuunnitelmat tulilla (kevättä odotellessa) ja oisi niin ihana taas päästä lukemaan jostain muidenkin pentukuumehöpötyksiä! :D

  Jerryltä ja Jeldalta terkkuja teidän ihanille cavoille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Valitettavasti en oo löytänyt petsielle korvaajaa, vaikka sellaiselle kyllä täälläkin suunnalla olis tarvetta! Ois kiva päästä höpisemään noita koirajuttuja muiden saman henkisten kanssa. Petsiessähän alkoi taas foorumi puoli toimimaan, eli juttuja pystyy sinne taas kirjoittelemaan ja kuvia lisäämään, mutta aika vähän porukkaa siellä tuntuu enää pyörivän... Joitakin kuitenkin edelleen höpisemässä ja itsekin käyn sinne välillä jotain raapustamassa, vaikkei sieltä enää montaa kirjoittelijaa löydykään :)

   Voi vitsi, onpa hienoa kuulla pentusuunnitelmista! Uusi cavalier vauvako sulle tulossa vai joku muu rotu? :)

   Poista
 2. No voi harmi! Kävin kanssa petsiessä ja kyllä siellä osalla palstoilla olikin vielä vähän eloa, joten kaipa niihin on sitten tyydyttävä.. :/ Cavalier pentu omiin nimiin on suunnitteilla nyt kevään puolella (isompaa pystyy ottamaan vasta kun on isompi asunto)! Jerry ja Jelda on nyt reissannut mun kanssa ahkeraan kohta melkein kaksi vuotta opiskelupaikkakunnan ja kodin väliä niin, että ne on aina kahden viikon välein ollut mulla. Nyt alkoi kuitenkin tuntua, että en halua olla sitä kahtakaan viikkoa ilman koiraa, joten rupesin kattelemaan itselleni sellaista yksilöä, joka voisi olla menossa mukana aina. :) Helmikuussa pitäisi penneleiden syntyä ja mikäli sieltä oikeanlainen yksilö löytyy niin huhtikuussa ollaan sitten yhtä koiraa rikkaampana. <3 Toiveena olisi että saisin tehtyä opiskeluitakin sitten enemmän etänä niin ei tarvitsisi opiskelukaupungissa koko ajan rampata.. Jelda sopeutuu kyllä tosi joustavasti kaikkeen, mutta jerryllä on ollut hieman hankaluuksia sulattaa tätä muutosta. Se on tosi kiintynyt muhun eikä osaa olla pitkiä aikoja ilman, mutta viihtyy selvästi paremmin kotona kun mun pienessä asunnossa.. Ootko sä käynyt koulua kotoa päin vai miten sulla on koirienhoito sujunut opiskellessa?
  Ida K

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Onko pentu tulossa samalta kasvattajalta, jolta Jelda on? :) Tsemppiä odotukseen!

   Mä olen aika hyvin pystynyt hoitamaan opiskelujuttuja kotoa päin, varsinkin nyt pari viimeistä vuotta oli koulun osalta aika helppoja. Viimeistelen just parhaillaan opparia, jonka jälkeen koulu ois sitten kokonaan ohi. Tuon koulun kanssa oli se hyvä puoli, että se oli sen verran lähellä kotia, niin hyvin pystyi hoitamaan koulu jutut siten, että koirat sai suurimmaksi osaksi olla ihan vaan kotona. Dellalle pääasia on se, et se saa olla siellä missä minä, mutta Nekku ei kyllä tykännyt yhtään kaupunki-/kerrostaloasumisesta ja stressas sitä ihan hirveästi.

   Poista
 3. Vau, sä olet sitten viittä vaille valmistunut, onnea! :) Mikä ala?

  Tämä kaksikko viihtyi muuten ihan hyvin kaupunkimiljöössäkin, mutta tuntui, ettei mulla yksin riittänyt rahkeet keksimään Jerrylle riittävästi virikkeitä. Se on yllättävän aktiivinen koira cavalieriksi ja tottunut tottakai kuusihenkisen perheen huiskeeseen kotona. Tehdään aina aivan maraton-lenkkejä kun täällä opiskelukaupungissani ollaan ja otan koirat aina mukaan kavereille ja yritän treenata ja aktivoida niitä mahdollisimman paljon päivän aikana. Siitä huolimatta tuntuu, että aina kun istahdan sohvalle niin Jerry rupeaa inisemään ja raapimaan, että "mitäs seuraavaksi?" XD Se on tottunut varmaan liian hyvään kun ei yksinkertainen elämä maistu... No ensi syksynä onneksi kuviot vaihtuu kokonaan ja toivon mukaan koirat saa olla mahdollisimman paljon kotona.

  Jeldan kasvattajallekin pitäisi tulla samoihin aikoihin pentuja, mutta harmillisesti väärää väriä. :/ Olen nyt tällä kertaa aika kriittinen värin suhteen kun johan näitä "vahinko-mustia" on meille päässyt siunaantumaan. :D Tricolor olisi toiveissa niin kuin Jeldankin kohdalla jo oli, mutta rubykin käy, onhan se mun ainainen lemppari. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, liiketaloutta :)

   Ai, no mutta teillä ei tuu ainakaan tylsää, kun toiselle pitää keksiä koko ajan jotain tekemistä! :D Kuulostaa vähän Dellalta, joka sekin ilmaisee varsin nopeasti haukkumalla, jos tekeminen on jäänyt päivän aikana liian vähälle. Della nyt on tosin muutenkin aika kova ilmaisemaan itseään haukkumalla :D

   Aivan :) no mut teidän bläkkäri lauma täydentyy sitten kivasti toisen värisellä lierolla!

   Poista