Sivut

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Koiran hymy on sen hännässä

Voi sitä hännän heilutuksen määrää, kun kaivoin hypyt esiin! Mikään ei ole yhtä palkitsevaa, eikä mikään saa niin hyvälle tuulelle, kuin se katse mikä jokaisella koiralla oli. Katse, josta huokuu intoa, iloa, positiivistä asennetta ja tekemisen halua. Sen katseen takia me treenataan, harrastetaan ylipäätään mitään. Ne iloiset silmät muistutti mua taas siitä, minkä takia me aikoinaan aloitettiin harrastamaan ja minkä takia me harrastetaan. Se on tän koko jutun ydin, ilosta ratkeavat pikkukoirat. Ne ei välitä vaikka ohjauskuviot ei onnistu eikä siitä, että ohjaaja sekoilee jalkansa solmuun, ne nauttii  juoksemisesta ja yhdessä tekemisestä.

Mun mielestä jokaisen pitäis muistaa pitää mielessä minkä takia sen koiran kanssa harrastetaan ja mitä varten. Liian usein treenataan verenmaku suussa ja palkinnon kuvat silmissä. Me treenataan sen katseen takia.

3 kommenttia:

  1. Jotenkin niin todellinen ja ihana teksti. Uutta intoa saatiin iloiseen treenaamiseen. Piristit päivääni, Kiitos! <3 :)

    VastaaPoista
  2. Harmillista, että olen maailman lyhytpinnaisin ihminen, mitä koiriin tulee. Ehkäpä minun pitäisi joskus antaa Tikon opettaa minulle oikea elämän asenne.

    VastaaPoista