Sivut

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Hömppäilyä


Mua on taas näin kevään tullen puraissut harrastuskärpänen, ehkä tarkemmin kisakärpänen. Koko alkuvuoden oon yrittänyt vältellä parhaani mukaan kaikkea, mikä liittyy agilityyn perjaatteella poissa silmistä, poissa mielestä. Enää en pystynyt pitämään näppejäni erossa vaan muutaman klikkailun jälkeen löysin itseni katselemasta lähiseudun epävirallisia ja samalla se haikeus ja kaipuu agilitykentille palasi. Eikä tätä agilityfiilistä oo helpottanut yhtään cruftsin live lähetykset. Kiusaan itseäni ajatuksella: ehkä me vielä joskus, edes kerran päästäis starttaamaan Bellan kanssa. Vaikka sitten hyppy-putki luokassa. Musta tuntuu väärältä ajatella koko asiaa, toisaalta Bellan selkä on ollut nyt hyvän tovin kunnossa eikä jumeja ole ilmaantunut. Joten ehkä voin suoda itselleni ainakin haaveilun ilon. Onneksi hallikausi lähenee loppuaan ja kevät/kesä kausi tekee tulojaan. Me päästään Bellan kans hömppä liitelemään, Emmi ja Peppi toivon mukaan treenaa hitusen tavoitteellisemmin. Ainakin mä oon näin suunnitellut ;) Maltan tuskin odottaa meidän hömppä liitelyjä, mikäpä sen parempaa kun voi treenata sinnepäin pitäen vain hirmu hauskaa. Bella nauttii ja mä nautin!

Rally-tokon osalta mulla on hirmuinen treeni into. Kun me ei agilityä voida treenata niin me treenataan sitten rallya! Kisoja oon kovasti yrittänyt etsiä, vaan ei lähialueelta tunnu löytyvän yhden yhtä, mikä tietysti latistaa intoa treenata tavoitteellisesti, joten me ollaan hömppä treenailtu! Näin tarkemmin ajateltuna me treenataan harvoin ihan tosissaan. Useinmiten tehdään hauskoja liikkeitä perä jälkeen ja vaikka ei aina menis ihan nappiin ei se haittaa. Alokkaan liikkeet on jo niin hanskassa (paitsi se maasta nouseminen) ettei niitä jaksa niin tosissaan treenata. Ajattelin kuitenkin, että voitais pikku hiljaa alkaa käymään läpi myös AVOn liikkeitä. Täytyy kuitenkin toivoa, että päästäis ennen kesää kisoihin ja saatais se viimeinen hyväksytty alosta.

Nekun kanssa ollaan myös hömppäilty. Piiku yllätti mut ihan täysin tehdessään vasemmat käännökset ja takaa kiertämiset täydellisesti. Mun ilme oli varmaan näkemisen arvoinen kun se onnistui! Vielä viimeksi varsinkin käännösten kanssa oli ongelmaa, mutta nyt se kääntyi niin kuin ois aina osannut. Ehkä se tykkää esittää välillä vähän tyhmempää, mitä se on.

Musta tuntuu että oon kirjotellut Pepin tekemisistä ihan hirmu vähän, liian vähän. Mutta tosiasiahan se on, että neidin kanssa ei talven aikana oo tavoitteellisesti treenattu. Rally juttuja leikkimieles ja temppuja silloin tällöin, aina kun Peppiä kiinnostaa. Toisinaan sitä kiinnostaa paljon, toisinaan ei ollenkaan. Mutta jahka Agilityn kevät/kesä kausi strattaa niin saadaan Pepinkin elämään vähän lisää tavoitteita. Toivon että Peppi & Emmi starttais tänä vuonna edes epiksis. Kontaktit kun ei edelleenkään oo niitä Pepin juttuja. Vaikka mistäpä sitä tietää, jos tämä pitkä tauko en tehnyt vain hyvää ja Peppi olis ihan uudella asenteella matkassa, ainahan sitä voi toivoa :D Ensimmäinen kerta kun ollaan pysytty näin kauan erossa agilitystä, mikä näkyy ainakin mussa hirmu paljon. Radalle hömppäilemään kun on jo hirvittävän kova hinku. Luulenpa, että Bella ja Peppi on yhtä innoissaan kun sitten vihdoin pääsevät kentälle.

Nekun tassu on ollut esteenä niin kunnon treenaamiselle, kuin lenkkeilylle. Muistaakseni viime vuoden puolella kirjoittelin Nekun ontumisesta, joka kuitenkin silloin meni ohi tulehduskipulääkkeillä. Nekku on kuitenkin aloittanut taas oikean etusen ontumisen. Soiteltiin eläinlääkärin kanssa ja saatiin toinen lääkekuuri, jota Neps on syönyt pian kaksi viikkoa, siitä huolimatta ontuu edelleen. Täytyy ens viikolla katsoa tilanne uudelleen ja soitella elukkalääkärille, miten ton kanssa lähdetään etenemään. Mulla on varpaat ja sormet ristissä, että Pikkusen tassu tulis mahdollisimman pian kuntoon!

8 kommenttia:

 1. hei mä oon aina miettiny, että mikä kamera sulla on käytös? :) Niin hyviä otoksia oot ottanu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Multa löytyy canon eos 1000d, jonka nokassa killuu canon 70-200mm f.4L, canonin 50mmf1.8 ja 18-55mm & 55-250mm (jotka tosin toodella harvoin käytössä. Runko toivottavasti päivittyy piakkoin uudempaan versioon :)

   Poista
  2. Ahaa, okei ;D Hyviä kuvia tosiaan oot napsinu ;)

   Poista
 2. Tohon kysymyspostaukseen, jos sen jossain vaiheessa teet(?): 1. Muokkaatko noita kuvia ennen kuin laitat ne blogiin? 2. Kenen koirasi ulkonäköön olet erityisen tyytyväinen? Miksi? 3. Mitkä ovat parhaat ulkoiset seikat (ulkonäössä) kaikissa koirissasi? 4. Aiotaanko jotain koiraasi käyttää jalostukseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinaisen kysymyspostaus ajatuksen hautasin kun sain niin monta kysymys haastetta. Mutta jahka saan itseäni niskasta kiinni ja vastailtua haasteiden kysymyksiin, otan mukaan myös sun kysymykset!:) kiitos siis mukavista kysymyksistä!

   Poista
 3. Tottakai! :)

  Tästä linkistä löytyy JKF:n epikset tälle vuodelle:
  http://jkf-agility.com/?p=2068&lang=fi

  VastaaPoista
 4. Ainakin viimeksi kun oltiin niin oli hyppy, mölli ja kisaavat, mutta en kyllä osaa muuten sanoa :/

  VastaaPoista
 5. okei!:) pitääpä laitella sinne vaikka spostia ja kysellä, jos siellä hyppäri sattuis olemaan niin voisin yrittää suostuteltua siskon lähtemään Pepin kans :)

  VastaaPoista