Sivut

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Toinen hyväksytty tulos

Huh, mikä päivä takana! Lähdettiin ajelemaan kymmenen jälkeen kohti Kannusta. Matkassa mukana oli tällä kertaa vain Bella, joka pääsi pitkästä aikaa ansaitsemalleen "reissulle" ainoana koirana. Perillä saavuttiin vasta kahdentoista jälkeen, sääntömuutoksien myötä Bella mitattiin ja siru luettiin. Oli neiti pikkuisen kauhuissaan niistä vekottimista, mutta saatiinpa vaan mitattua ja sirukin löytyi ensi yrittämällä.

Kun sain ratapiirroksen tsekattua oli ensimmäiset ajatukseni: "Voi ei! paljon pujotteluja & pari maahan meno -liikettä." Jotka eivät ole niitä meidän vahvimpia liikkeitä. Seuraamista ei siis ainakaan puuttunut, mikä pisti hieman jännittämään. Epäilin lähinnä sitä, miten Bella jaksaa keskittyä seuraamiseen. Joukkoon mahtui kuitenkin epävarmojen liikkeiden lisäksi liuta varmoja liikkeitä. Oikeastaan kaikki muut paitsi edellä mainitut liikkeet olivat niitä varmoja.
Ratapiirros, joka heittelee hieman mittasuhteiltaan.

Radalle me lähdettiin avoimin & iloisinmielin asenteella: kunhan päästään maaliin asti. Lähdössä huomasin heti muutoksen viime kertaiseen. Bella tuli suoraa sivulle ilman mitään haahuiluja ja pysyi siinä oikein hienosti. Jännittäminen loppui samantien kun huomasin Bellan olevan paljon rennompi ja skarpimpi kuin viime kerralla. Koira eteen, oikealta sivulle sujui hyvin. Bella tuli suoraa(!) eteen ja kiersi nätisti sivulle. Kakkos kylttiä jännitin etukäteen, mutta turhaan koska mitään ongelmia ei ollut. Ylös noustiin hienosti ilman väli-istumisia. Pujottelussa Bella oli yllättävän reippaana, ja jaksoi seurata iloisesti! Treenaaminen on tuottanut tulosta sillä vasempaan päin kääntyminen sujui ongelmitta, vaikkei se vielä mikään tiivis olekkaan. Vitos kyltillä tulikin sitten ensimmäinen virhe. Ajatuksissani kävelin suoraa kyltin eteen, eli suoritin liikkeen väärässä kodassa. Tältä kyltiltä siis -1p. Istu, kierrä koiran ympäri- ei mitään ongelmaa, pysyi hienosti paikalla. Täyskäännös oikeaan sujui myös oikein hienosti. Viimeinen pujottelu vedettiin hyvällä tsempillä läpi, eikä vauhtikaan hirveästi hidastunut. Liikkeestä maahan olikin sitten se "epäonnen" kyltti. Bella meni hyvin maahan, mutta varasti ylös nousussa, olin kuitenkin katsovinani että se nousi suoraa ylös, vaan eipä noussut. Eli tältä kyltiltä tuli sitten -10p. Jotenkin osasin aavistella, että toiselta maahan meno kyltiltä tulee se 10 pisteen virhe, näitä täytyy jatkossa ruveta vahvistamaan.

Yhteistyö pelasi hyvin ja meillä oli hauskaa koko radan ajan! Erityisen tyytyväinen oon siihen, miten paljon rennompi Bella oli. Itse en jännittänyt enää yhtä paljon kuin viimeksi, mikä osaltaan vaikutti koiran rentouteen. Pujotteluihin ja spiraaliin olen myös enemmän kuin tyytyväinen, vauhti pysyi koko radan ajan melko samanlaisena. Kai se on nyt vaan uskottava että pujottelut ja spiraalit sujuu siinä missä muutkin liikkeet. Kokonaisuudessaan rata suoritettiin erittäin hyvin, ainut kompastus kivi oli liikkeestä maahan.

Aikataulut venyivät venymistään, mikä vaikutti Bellan ravaamiseen. Se nimitäin peitsas melkein koko radan läpi, kuumuus ja väsymys alkoivat selvästi painaa päälle. Hienosti me kuitenkin tsempattiin loppuun asti, en voi olla muuta kuin ylpeä. Melkoinen kehitys tapahtunut tässä kolmen kuukauden aikana, niin mussa kuin Bellassa. Kumpikaan meistä ei tainnut jännittää enää niin paljon kuin viime kisoissa.

Pisteitä saatiin yhteensä 89 ja näin ollen toinen hyväksytty tulos! Nyt ollaan sitten yhtä vaille AVO.ssa. Tuomarilta saatiin mukavaa palautetta: Todella iloinen ja reipas suoritus, hyvin positiivinen ohjaaja. Kisakirjaa & arvostelulomaketta hakiessani tuomari harmitteli vielä tuota istumista ja kehui positiivista suoritusta. Toivoi myös että meitä nähdään jatkossakin :)

15 kommenttia:

 1. Onnea hyväksytystä tuloksesta! :) Me ei tälläkertaa päästy mölleilemään, mutta seuraavalla kerralla sitten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! aijaa, voi harmi. No mut ens kerralla sitten!:)

   Poista
 2. Onnea hyväksytystä! Saisko joskus erikoispostauksen tosta rally tokosta? (: esim. just noista säännöistä ja tehtävistä? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:).. Siinäpä hyvä postausidea! Täytyykin alkaa heti suunnittelemaan sen toteutusta:)

   Poista
 3. Onnea hyväksytystä, vitsi te ootte nopeasti päässy noinkin pitkälle tossa rallyssä! Ja komppaan tota erikoisposatusideaa, mekin jos joskus päästäis vielä aloittelemaan tääkin harrastus, niin ois kiva tietää siitä vähän lisää. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jep, eihän meillä oo tosiaan kuin kolmet kisat(yhdet möllit) takana ja kesällä aloiteltiin vasta kunnon treenaaminen:) Kiva kuulla että idea saa kannatusta, enköhän mä jotain saa aikaiseksi.

   Poista
 4. moi! millä oot tehnyt sun bannerin??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tällä hetkellä käytössä olevaa banneria en ole itse tehnyt, joten ohjelmasta en tiedä :)

   Mutta aikaisempia bannereita olen tehnyt ja ohjelmina käytän photoshop elements 10 ja gimpiä :)

   Poista
 5. Hei mistä oot löytänyt tän taustan :)?

  VastaaPoista
 6. Se Pietarsaaren episten hallin osoite on Pohjanlahdentie 24. Jos tuut Pietarsaaren keskustasta päin, niin se on liikennevalojen jälkeen vasemmalla puolella tietä, ajat autolla semmosten metallihäkkiporttien läpi sisäpihalle ja kaarrat vasemmalle. Se oli muistaakseni semmoinen vihreä varastohalli rakennus, mutta jos löydät vain sinne sisäpihalle, niin siellä varmasti näkyy jo koiria :)

  Sähköpostiosoitteesta en osaa sanoa.. Ja muistaakseni oisko yks startti ollu sen 8e ja seuraava 5e... en oo kyllä siitäkään varma :D oon aina vaan mennyt.

  Toivottavasti oli ees vähän apua näistä :)

  VastaaPoista
 7. Mutta hei! Voithan sä tuolta JKF:n Facebook sivuilta kysyä, jos ne siellä vastais :)

  http://www.facebook.com/groups/85818088687/?fref=ts

  VastaaPoista