Sivut

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Paikalla olla en saata


Kannuksen kisakirje tupsahti sähköpostiin parisen päivää sitten. Startataan Bellan kanssa neljänneksi viimeisinä, pakko myöntää että tällä kertaa olisin halunnut olla lähtövuoron osalta siellä alkupäässä. Kisoissa on aina pieni jännitys sellainen ihan omanlainen jännitys, minkä takia mä treenaan usein ihan liikaa eikä koira sitten jaksa keskittyä varsinaisen suorituksen aikana. Hauskinta tästä tekee se, että Bella ei edes tarvisi treeniä ennen kisoja treenin tarpeessa olen siis ihan itse. Treenaaminen on se mun keino lievittää jännitystä, kokeilla vielä yhden kerran ennen omaa suoritusta osataanko me varmasti kaikki liikkeet mikä on tietysti täysin turhaa. Rata menee hyvin jos on mennäkseen, ei siinä paljon viime hetken treenit auta, päinvastoin ne väsyttää koiraa. Mutta minkäs teet, kun kisoissa tulee se fiilis rataa katsoessa, että voi vitsi toi on just se vaikee liike, ja mun täytyy kokeilla sitä ja tätä ja tuota ennen omaa vuoroa. Noh täytyy vain yrittää pitää pää kylmän ja olla treenaamatta liikaa. Toivotaan ettei Bella oo tällä kertaa enää yhtä säikkynä, kun halli on nyt ennestään tuttu. Viimeksi se  otti vähän liikaakin häiriötä hallin meluista, ulkokisat on luultavasti paljon parempia meille . Pitelen sormia ja varpaita ristissä, ettei Bella vaan aloita juoksuja. Se on merkkaillut jonkin verran enemmän, mutta lasken sen varaan että merkkailu johtuu Pepin ja Nekun juoksuista.

Me ei olla treenattu mitenkään hirmu paljon, joka päivä kuitenkin jotain pientä. Vanhojentanssien stressaus on pitänyt kiireisenä, mutta nyt on tanssit tanssittu ja voin taas panostaa ihan huolella treenien sisältöön. Ne kun ei ole viime viikkoina sisältäneet päätä eikä häntää. Käytännössä katsoen ollaan tehty vaikka ja mitä, ihan sekalaisessa järjestyksessä aina rally liikkeistä turhimpiin temppuihin. Mikä juttu nyt on vaan ensimmäisenä juolahtanut mieleen. Vasempaan päin käännökset sujuu jo huomattavasti paremmin, vaikka toisinaan väistää paljon. Muiden liikkeiden kanssa ei ole ongelmia tai ainakaan pitäisi olla. (koputan puuta) Kokonaista rataa haluttais kovasti tehdä mutta sisällä ei oikein tahdo olla tilaa ja lumella neiti hienohelma ei halua istua & maata. Ei mulla kuitenkaan kisoihin mitään kummosia tavoitteita ole, jos nyt kuitenkin olisi hieman stressittömämpi kerta. Toinen hyväksytty tulos olis sitten kiva lisä! Pää paino on kuitenkin hauskanpidossa.

Nekun tassun kanssa on taas ongelmia. Taisin viime vuonna kirjoitellakkin toisen etutassun ontumisesta, silloin eläinlääkäri ei kuitenkaan löytänyt tassusta tunnustelemalla mitään poikkeavaa ja saatiin mukaan tulehduskipulääke kuuri. Kuurin jälkeen ontuminen meni ohi, jonka jälkeen tassu oli monen monta kuukautta hyvä, nyt se on kuitenkin aloittanut taas ontumisen. Täytyy varailla aika lääkärille ja miettiä pitäiskö koko tassu kuvauttaa vai osattaisko siitä tällä kertaa sanoa jotain, ilman että täytyy rauhoittaa koiraa kuvaamista varten. Mä kun en mielelläni haluaisi heti ensimmäisenä olla rauhoittamassa ja kuvaamassa koiraa. Nekun kans ollaan treenattu myösjoka päivä jotain pientä. Monet liikkeet vaatii vielä paljon lisää varmuutta, tai oikeastaan sivulletulo ja vasempaan käännökset tuottavat harmaita hiuksia, treenaaminen on kuitenkin aina yhtä hauskaa tuon sählän kanssa :D

Peppi pääsi eroon hapsutassuistaan kun lumi paakkuuntui niihin toisinaan liiankin helposti. Tiistaisen lenkin jälkeen Pörrin anturan välit oli täynnä nyrkin kokoisia paakkuja, hyvä kun kotiin asti selvittiin. Nyt ei kuitenkaan pitäisi (ainakaan kovin helposti) kertyä suuria paakkuja. En muista mainitsinko jo jossain aikaisemmassa postauksessa, että antibioottikuuri ja korvatipat tepsi hyvin. Korvat on nyt paljon paremman näköiset.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanat kuvat noista ruskeista lieroista! Tuossa postauksen yllä siis, nyt onkin hyvä aika taas kuvailla lumihangessa kun aurinkokin alkaa jo vähän paistaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Todellakin, vielä kun itse malleja kiinnostaisi sen verta, että silmät pysyisivät auki :D

   Poista
 2. Muutama kuva teistä http://puuhuilu.galleria.fi/kuvat/Rally-tokokoe+Kannus+23.2.2013/

  Jos haluat jossain käyttää, niin merkkaa kuvaajaksi Minnamaria Jämsä ja linkkinä http://puuhuilu.net :)

  VastaaPoista