Sivut

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Viime hetken panikoinnit

Eilen mut valtas jo epätoivo kun treenailin B.n kanssa. Omaa tyhmyyttäni unohdin hihnan roikkumaan liian pitkälle ja se sit heilui B.n vieressä, vaikkakaan ei osunut siihen. Bella on kuitenkin niin herkkis että se otti jostain syystä nokkiinsa ja rupes väistelemään käännöksis ja seuras kaaaukana. Ajattelin sitten että noni, tässäkö tää nyt oli? Kovalla työllä saatu päiväkävely seuruu oli tipotiessään. Treenasin Nekun välillä ja kokeilin uudestaan Bellan kanssa, sama meno jatkui joten luovutin ja päätin että treenataan seuraavan kerran vasta tänään.

Käskin iskän tuoda kaupasta mukanaan ekstra hyviä nameja- hauhaun kanasiivuja, joita sitten pilkoin treenejä varten. Nyt mulla oli vain ja ainoastaan tarkoituksena saada tekemisestä mieleistä. Makupalat todella toimi. Eiliseen käytökseen luultavasti vaikuttivat myös seuraavat: a)raahasin B.n treenaamaan kesken unien b)mulla oli makupaloina tollasia mitä oon pidemmän aikaa käyttänyt ja c)se hihnan heiluminen oli sitten viimeinen pisara lierolle. Joka tapauksessa tän päivän treenit oli huiput!  Päiväkävely seuruu teki paluun ja koiran silmistä loisti into. Otin seuraamisen yhteydessä sitten muutamia helppoja ja Bellan mielestä hauskoja kylttejä, kuten: ISTU 1.askel peruuttaen, 2.askelta peruuttaen, 3.askelta peruuttaen, sekä: ETEEN koira oikealta/vasemmalta sivulle. Lopetin treenit onnistuneeseen suoritukseen ja huippu hyvään mieleen.

Nekunkin kanssa ollaan otettu kaiken näköistä. Sivulletulo on ollut ja on edelleen ahkerassa syynissä. Pikkis tulee kyllä sivulle nätisti, mutta se jää aivan liian kauas ja vinoon. Ollaan otettu nyt seinää avuksi tuon sivulle tulon kanssa ja ainakin tähän asti näyttää lupaavalta. Myös joitakin kylttejä ollaan treenailtu enemmän ja vähemmän. Eilen se jopa pystyi keskittymään joten kuten siihen treenaamiseen vaikka pihalla olikin pikkusisarusten kavereita.
Peppi on saanut taas laiskotella kun ei olla agi treeneihin päästy ja sitä ei oikein mikään muu laji tunnu kiinnostavan. Ens keskiviikkona sitten (toivottavasti) päästään liitelemään. Oon kovasti koittanut ehdotella Emmille josko ne menis Pepin kans pitkästä aikaa kokeilemaan kisaamista seuran möllimestaruuden merkeissä. Tosin viime kertaisten treenien perusteella sais kyllä kisa suunnitelmat haudata ja syvälle. Mutta eihän noita tarvi niin tosissaan ottaa, jos se ei mee kontaktiesteille tai putkeen, niin mitä väliä? aina voi yrittää uudelleen:) Viime epiksistä on kyllä tolkuttomasti aikaa.

Sitten itse otsikon asiaan, huomenna ne sitten olis. Nimittäin ensimmäiset mölli rally kisat. Oon viimeisen viikon aikana serannut forecasta kuumeisesti sää ennusteita ja toivonut ettei huomenna vaan sataisi, ainakin tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä. Saa nähdä rupeanko mä jänistämään ja osallistutaanko ollenkaan, katselemaan mennään kuitenkin joka tapauksessa. Ja oon mä yrittänyt psyykata itteeni sen verran ettei me lähdetä sinne vaan kattelemaan. Mä en tajua miks mä panikoin niitä kisoja näin paljon. Edes ensimmäisissä virallisissa agi kisoissa en jännittänyt näin paljoa. Tosin agility nyt olikin niin tuttua kauraa, toisin kuin tää rally toko. Noh ehkä me selvitään ;)  Kuvailin muuten tässä yks päivä videopostauksen koirien tavaroista. Saa kuitenkin nähdä päätyykö se tänne blogiin asti ollenkaan:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti