Sivut

perjantai 14. syyskuuta 2012

Super liero mölli rally-toko kisoissa

Nyt olis sitten luvassa vähän kisaraportointia!

Lähdettiin Seinäjokea kohti siinä puoli viiden maissa. Käväisin mustin ja mirrin kautta ostamas koirille ruokaa, josta matka jatkui kohti Törnävän kenttää, eikä muuten millään meinatu löytää perille! muutaman puhelun jälkeen onnistuimme sitten joten kuten pääsemään paikalle(vaikka meinattiin jo luovuttaa ja lähteä kotia kohti), kello oli tasan kuus ja kisa siis alkoi kuudelta. Kerkesin kuitenkin vielä ilmoittautua ja käyttää koiria käveleskelemässä. Nekku oli tosiaan mukana turisteilemassa ja A. oli koiran hoitajana.

Rataan tutustuminen alkoi pian ja ensimmäinen "voi ei" fiilis tuli kun huomasin että pohjana oli nurmi. Rata itsessään oli kuitenkin kiva & simppeli. Se sisälsi mm. "pujottelun kaikissa muodoissa" eli toisin sanoen spiraalin vasemmalle, pujottelun edestakaisin ja pujottelun + muuta mukavaa. Kylttien määrää en nyt ulkoa muista, mut omaan makuun rata oli kuitenkin kivan pituinen. Rataan tutustuminen oli tosi rento, tuomari näytti radan läpi ja ohjeisti jos joku ei muistanut kyltin suoritus tapaa. Rataan tutustumisen jälkeen mulla oli tosi hyvä fiilis, eikä radalla tuntunut olevan mitään kovin epävarmaa kylttiä meille.

Oltiin Bellan kanssa toka vipoina suoritus vuorossa, joten otin ennen meidän vuoroa muutaman kerran seuruuta ja paria liikettä. Liero oli ihan liekeissä, joten en sit viitsinyt hirveitä määriä treenata, että se sama vire pysyis loppuun asti. Meidän suoritus meni ihan super hyvin. Bella oli tosi hyvässä vireessä. Päiväkävely seuruu oli ihan loistavaa eikä se jäänyt kertaakaan lahnailemaan. Maaliin päästyä tuomari sanoi et tehtiin puhdas rata, ainut mihin olisin saanut kiinnittää enemmän huomiota oli edessä istuminen. Bella kun meinas jäädä pikkusen turhan sivulle, jonka kyllä itsekkin huomasin. Virallisissa tuosta olis kuulemma saatettu vähentää pisteitä, mut se vinous oli kuitenkin niin pieni ettei se noissa harjoituskisoissa haitannut. Meidän jälkeen oli sitten vielä yks koirakko, jonka jälkeen alkoi "palkintojen jako". Ja niin siinä sitten kävi, että voitettiin! Ai, että olen ylpeä mun super lierosta. Ei se voitto pääasia ollut vaan se, että koira toimi ja se puhkui intoa ja tekemisen halua. Kruunashan toi voitto tietysti meidän kisauran alun. En olis kyllä ikinä uskonut et kun kisoihin lähdetään niin me voitetaan! Ainakaan siitä mun panikoinnista päätellen, joka osoittautui taas ihan turhaksi. Pisteitä saimme siis täydet 100, mikä siis tarkoittaa sitä että emme tehneet yhtään virhettä. Aikaa meillä meni 2min 20s mikä oli mun mielestä tosi kiva aika, ja siitä voi päätellä ettei menyt aivan siellä radalla madeltu;) Arvostelulomakkeessa oli vielä kommenttina: "hyvin opetettu koira, hyvät kehut, hyvin ohjattu rata" Kommentti lämmitti kyllä suuresti mun mieltä, mutta ollaanhan me tän tavoitteen eteen nähty vaivaa! Ja nyt kuono kohti uusia haasteita! Palkinto oli Bellalle varsin mieluinen:Nature bites kanamakkarat, lisäksi sain itsekkin jotain suuhun pantavaa suklaan muodossa ja saatiin vielä alennus lahjakortti koirakoulu Fiiliksen kurssiin. Toivotaan et mä pystyn ton käyttämään, kyyti kun meinaa olla ongelmana.
Kisoista jäi niin hyvä fiilis ja ne oli ihan mahtava harjoitus mahdollisuus meille kun koiriakin oli enemmän, senpä takia oonkin täs nyt sitten alkanut kattelemaan loppu vuodelle muutamia virallisia kisoja, jahka saadaan namikäsi häivytettyä kokonaan pois. Olis se nytkin varmaan toiminut ilman nameja, sen verran innoissaan oli, mutta koska mulla oli tavoitteena tehdä ekasta kerrasta varsin mieluinen niin koin järkeväksi palkata sitä radalla. Ja ainakin Bellan ilmeistä  ja eleistä päätellen se nautti ja paljon.

Niin kuin alussa jo mainitsinkin Nekku toimi hienosti kannustus joukoissa, ainakin se oli hirmu ylpee "emosta" kun se oli suorittanut radan(tai sitten sille vaan tuli ikävä;)) sen verran kovat pusuttelut ja nuuskuttelut Bella sai. Yritin ottaa Nekun kans jotain pientä siinä sivussa, samoin Annukka yritti. Annukka sai sen tekemään muutaman tempun ja mäkin sain onnistuneesti pari istu-maahan sarjaa. Olihan sen taaskin ihan ulalla, mut pääasia et se suostui noi pari juttua tehdä ja huoli kaiken lisäksi vielä palkan.

Kisaraportoija kuittaa, kera kolmen väsyneen lieron.

4 kommenttia:

  1. Paljon onnea! Kyllä meilläkin käsiapuja käytetään ihan virallisissa tokokokeissakin liikkeiden välillä perusasentoon ottamisessa - toki ilman nameja tietysti. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) joo, saa nähdä miten nyt lähtee luistamaan. Tulis nyt vaan vähä parempia säitä niin pääsis treenaamaankin pihalle:)

      Poista