Sivut

perjantai 24. elokuuta 2012

Mennäkkö vai eikö mennä?

Siinäpä vasta pulma pienelle koiralle! Keskiviikkona oli tosiaan  taas vuorossa hieman liitelyä, agilityn merkeissä. Mentiin sellasta aika simppeliä rataa.
Peppi oli taas ihan tuuliviiri. Lähdössä se jäi nököttämään paikoilleen kunnes sitten muutaman kannustavan kutsun jälkeen se ampaisi matkaan, joka kuitenkin tyssäsi heti neljännelle esteelle. Puomille. Se oli vissiin omassa pikku päässään päättänyt että nyt ei puomia mennä. Noh kun pörri jotain päättää, eipä siinä paljon vinkumiset auta. Aikansa Emmi sitä puomille yritti, kunnes luovutti ja jatkoi matkaa seuraavalta esteeltä. Loppu rata meni ihan OK. Tosin pitihän sitä Aalle ja keinullekkin jarrutella. Toisella kierroksella vauhtia löytyi jo paljon enemmän. Peppi oli myös päättänyt että se puomi onkin ihan kiva juttuja juoksi sen sitten täysiä. No kun puomi ongelmasta päästiin tulikin putki ongelma. Rehellisesti sanottuna en voinut sielä sivussa muuta kuin hihitellä itsekseni kun katsoin sitä menoa. Emmi yriti hiki valuen saada Peppiä putkeen, mutta sehän oli jo päättänyt ettei se sinne mene. Ties montako minuuttia sitä sinne putkeen yritettiin, aina se stoppas suulle tai pyörsi pois. Vihdoin ja viimein se alentui kuitenkin kohtaloonsa ja meni putken kiihdyttäen seuraaville esteille, kunnes tuli taas putki vastaan. Sama meno jatkui, mennäkkö vai eikö mennä? Pakko myöntää, että kyllä mä hieman tunsin myötätuntoa Emmiä kohtaan ja sormet (tai pikemminkin suu) syyhyten mun teki mieli huudella sille ohjeita tyyliin: "Ota lisää vauhtia,kierrä ulkokautta ymsyms." Vaikka tuskinpa niistä mun neuvoista loppu peleissä olis miään hyötyä ollut kun Pörri oli päättänyt, että putkeen ei sitten varmasti mennä.

Bella oli taas ihmeen laiskalla päällä, siis oikeasti. Mua jopa meinas hävettää kun sain tyyliin kävellä radan läpi, tai no juoksinhan mä, tosin koira suoritti esteitä monen metrin päästä musta. Kivaa sillä kuitenkin näytti olevan kun häntä heilui ja silmät loisti. Vauhtia ei vain jostain syystä ollut nimeksikään.

Rally treenejä ollaan jatkettu ahkerasti, ja tulipahan huomattua että Bellan laiska seuraaminen ohjatuissa treeneissä johtui luultavasti suurimmaksi osaksi musta. Eilen kun mentiin pihalle treenimään, mulla oli valmiina jo tosi jämäkkä asenne "tänäänhän me seurataan ja reippaasti." Otin itse paremman ryhdin, ja lähdin matkaan. Pettymyksekseni Bella kuitenkin laahusti edelleen. Noh otin sitten uudestaan ja se vaatikin ilmeisesti vain pienen alkulämmittelyn. Lähdin itse reippaasti ja varmasti matkaan ja sehän seuras, ja nätisti seuraskin. Otin muutamia liikkeitä, mm. 1.askel istu, 2.askel istu jne. sivuilta kiertämistä käännöksiä yms. Meidän pitää treenailla nyt vähän lisää mm. sivulle tuloa liikkeen jälkeen, Bella kun tuppaa välis jäämään yli 45 asteen päähän sivulle istuskelemaan.

Nekun kanssa otin myös muutamia rally juttuja ja seuraamista. Tällä kertaa se oli tosi skarppina mukana ja seuraaminenkin sujui hyvin. Otettiin myös muutamia kylttejä ja pikkukoira oli varsin etevä. Harjoiteltiin myös temppua: Jalkojen välissä kävelemistä ja peruuttamista. Joka sujuu jo oikein mallikkaasti. Nekusta on tulluit oikein marja hullu. Oltiin papan tykönä ja likkahan veteli puskista päin mustia- ja punaisiaviinimarjoja,karviaisia ja metsästä kelpaa niin puolukat kuin mustikat siinä missä muutkin marjat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti