Sivut

sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

98 pisteen Della

Oon vieläkin ihan hämmentynyt. Pikkukoira teki eilen vaatimattoman 98 pisteen suorituksen ja voitti luokkansa.


Ilmoitin Dellan muutama viikko sitten epävirallisiin rally-tokokisoihin. Paloin halusta päästä kokeilemaan kuinka se toimii kisatilanteessa, ja miten mä osaan toimia sen kanssa.

Perjantai-iltana olin lievästi sanottuna kauhuissani. Eihän me oltu koskaan edes tehty kokonaista rataa. Pienen hetken ajattelin jättäväni koko kisat väliin, ajatuksella eihän me kuitenkaan mitään osattaisi. Lauantaina olo oli kuitenkin ihmeen luottavainen ja lähdinkin kisoihin yksi tavoite mielessäni: päästä maaliin häntä heiluen ja suu hymyssä. Luotin siihen, että Della kyllä osaa.

Kisat järjestettiin Vaasassa (9.4), hiekkapohjaisessa kasvihuoneessa. Mölli luokkaan oli ilmoittautunut yhteensä 17 koirakkoa ja me kisattiin numerolla 10. Saatiin siis odotella omaa vuoroa jonkin aikaa. Stressasin etukäteen hirveästi kasvihuoneen hiekkapohjaa, sillä me ei olla treenattu muilla alustoilla, kuin keinonurmella ja olkkarin lattialla. Della on välillä vähän hienohelma, minkä takia ajattelin, että se ei välttämättä suostu maata hiekassa. Hiekkapohja oli kuitenkin pikkukoiran mielestä ihan okei.

Möllit tuomaroi Heidi Slögs. Rata oli kokonaisuudessaan tosi kiva ja simppeli, vaikka muutama meille epävarma kyltti löytyikin (liikkeestä maahan & istu, maahan). En ollut varma suostuuko Della makaamaan hiekkapohjalla, saatikka pysymään siellä niin kauan, että ehdin suoristaa selkäni. Pikkukoira kuitenkin meni maahan ja pysyi siellä varsin hienosti.


Radalla Della kulki mahtavasti ja tsemppasi uskomattoman hienosti kovasta väsymyksestä huolimatta. Mua harmittaa, että mä en pystynyt nauttimaan meidän suorituksesta niin paljon, kuin olisin halunnut nauttia, koska mua jännitti ihan käsittämättömän paljon. Mua jännitti, koska nämä olivat ensimmäiset kisat, kun hihnan päässä oli Della, eikä se tuttu ja turvallinen läskitassu, koira jonka tunsin paremmin kuin itseni. Mun olisi kuitenkin pitänyt osata luottaa tuohon pikkukoiraan paljon enemmän. Mä kuitenkin tiesin, että se osaa ja se tekee huippu hyvin. Ja niin se teki, vaikka ohjaaja olikin välillä vähän hukassa ja olisi voinut tsempata pikkukaveria vieläkin kuuluvammin.

Hymy oli maaliin päästessä vähintäänkin korvissa. Pikkukoira oli niin kovin pätevä. Me saavutettiin tavoite ja suoritettiin rata hymyssä suin, häntä heiluen. Ja mikä parasta, Della jaksoi tehdä hyvällä vireellä, vaikka namia ei tullutkaan joka liikkeen jälkeen.

Ensimmäinen -1 pisteen virhe (py) tuli kyltiltä 5 (pujottelu), kun Della pysähtyi hetkeksi vilkaisemaan tuomaria. Toinen -1 pisteen virhe (vino) tuli kyltiltä 9 (koira eteen, vasemmalta sivulle), jossa ohjasin Dellan vähän huolimattomasti eteeni istumaan, jolloin sille jäi aivan liian vähän tilaa suoristaa itsensä. Tuomarin kommentti: "Mukavaa iloista yhteistyötä!"

Käsittämätöntä, että pikkukoira teki kymmenen kuukauden ikäisenä ekoissa mölli rally-kisoissaan 98 pisteen suorituksen sijoittuen ensimmäiseksi. Musta oli myös mahtavaa huomata, että se ei välittänyt yhtään siitä, mitä sen ympärillä tapahtui, koska se keskittyi vain ja ainoastaan muhun. En voisi olla ylpeämpi pienestä otuksestani!

12 kommenttia:

 1. Loistavia uutisia! SuperDella ❤️

  VastaaPoista
 2. Huippua! Onnea molemmille, siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) joo, tästä se toivottavasti lähtee..vielä kun ohjaaja oppis kisaamaan tuon kanssa :D

   Poista
 3. Hienoja työtä! Onnea teille, kyllä siitä tulee mestari tokokoira :D

  VastaaPoista
 4. Vau ihan huippua! Meidän jätkä kun kävi saman ikäisenä möllikisoissa niin tyyppi oli ihan fiiliksissä kaikista häiriöistä ja keskittyminen meni ihan puihin. Hienoa työtä olet siis tehnyt!!:)) Virallisiin vaan kunhan ikä riittää!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ollaan kyllä kovasti tehty töitä häiriössä treenaamisen kanssa, vaikka siitä huolimatta pelkäsinkin että mitä jos neiti ottaa ja paineistuu liikaa, mut hyvin se veti! Muutamia virallisia oonkin katsellut tulevalle kesälle, mut saas nähdä uskalletaanko :D

   Poista