Sivut

lauantai 16. marraskuuta 2013

Se hymyilee silmillään


Aloitin kirjoittamaan, pyyhin kaiken pois. Aloitin alusta, pyyhin uudelleen kaiken pois. Liian paljon asioita kirjoitettavana. Nekun valeraskaus, Pepin tassukipu, sitten Bellan valeraskaus ja korvatulehdus, Nekun ontuminen, hömppä treenejä ja uusia temppuja.

Ensimmäisenä halusin kuitenkin vain kertoa sen, miten hassuja koiria mulla on. Kuulen usein kommentteja siitä, miten surullisia mun koirani ovat, eivätkö ne koskaan hymyile? miten ne edes voisivat hymyillä? Kuinka ne on aina noin masentuneen näköisiä? Kyllä, kyllä, kyllä ja vielä kerran kyllä! Ne hymyilevät, mutta eivät kaikille. Ne hymyilevät hännillään, ilmeillään ja olemuksillaan. Bella hymyilee silmillään. Innostuessaan sen silmät on kuin lamput, jotka heijastavat iloa, onnellisuutta ja vielä vähän iloa. Sillä on aina sellainen tietty ilme, ilme jota on vaikea pukea sanoiksi. Se vain on. On aina ollut ja tulee aina olemaan. Kaikista iloisin se on kuitenkin silloin, kun se nostaa korvansa hörölle, sillä on se katse, unohtamatta häntää, joka tekee ympyrämäistä liikettä.

Jokainen niistä näyttää iloisuutensa eri tavoin, parhaiten eron huomaa silloin kun treenaan jokaisen kolmen koiran kanssa yhtä aikaa. Kyllä Nekku ja Peppikin hymyilevät silmillään, mutta ne eivät vain loista samalla tavalla kuin Bellan silmät. Vaikka Nekun pienet silmät onkin aika sievät. Nekku on iloisena sellainen hömppä, joka hyppii edes takaisin kasaan painautuneena. Se pitää myös hassua pöhinä ääntä. Pikkusiskoni sanoin se on sellainen pieni Nuhveli. Silloin, kun Peppi on iloinen se nostaa häntänsä entistä ryhdikkäämmin kippuralle ja se "huutaa." ei vingu, hauku, tai ulvo. Huutaa vain hassusti. Tämä tosin tapahtuu vain silloin, kun se on ihan super iloinen, eli noin kerran päivässä.

Pointtina oli kuitenkin se, että kyllä näilläkin surusilmillä on ihan oikeasti erilaisia ilmeitä. Kyllä nekin osaavat olla iloisen näköisiä, vaikka niiden perusulkonäkö ei sitä aina olekkaan. Suuret luppakorvat, roikkuvat huulet ja valtavat tummat silmät luovat sen "surullisen" yleisilmeen.

Bellan yksi lemppari tempuista on surullisena oleminen, joten ihmekkös tuo, kun se on kuvissakin niin usein sen näköinen;) Vaikka mun mielestä postauksen alussa oleva kuva esittääkin enemmän sitä symppis Bellaa, kuin surullista leikkivää Bellaa. Bella heittäytyy surullinen-temppuun aina niin antaumuksella, että se makaa patsaana niin kauan kunnes se saa vapautus käskyn.

Rallykisa ongelma ei ole ottanut vieläkään ratketakseen, mutta kai se on myönnettävä, että viime päivien taikia mä olen alkanut kallistua Kannukseen ja mölleihin. En siksi, etteikö me osattaisi vaan siksi, että me osataan. Viimeisten viikkojen, kuukausien treenit ovat olleet mahtavia, minkä takia Mun mielessä on pyörinyt se fiilis, mikä meillä oli ensimmäisissä mölleissä. Itseasiassa tällä hetkellä me kaivattaisiin juuri niitä möllejä. Tapani mukaan taidan saada ongelman ratkaistua vasta ilmoittautumisten umpeutuessa, tämän hetkinen järjen ääni peukuttaa kuitenkin möllien puolesta.

Joulukuun postaukset tulevat toivon mukaan täyttymään jouluisillakuvilla, varsinaista joulukalenteria ei ole tulossa, mutta paljon joulumaisia kuvia kuitenkin. Kuvien aiheita saa myös ehdottaa!

11 kommenttia:

 1. Cavalierit näyttää kyllä usein surullisilta, mutta sitten en oo vielä millään koiralla nähnyt niin paljon eri ilmeitä kun Fialla! :) Näähän on varsin ilmeikkäitä kavereita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meidän omat on oikeastaan yleisilmeeltään semmosia "peruslieroja", mutta kyllä näiltäkin varsinkin kotiolois alkaa löytyä yhtä sun toista virnistystä ja ilmettä :D

   Luultavasti siksi oonkin kuullut niin monta kertaa siitä, miten masentuneen näköisiä mun lierot on kun ne harvemmin ihmisten ilmoilla sitä naamaansa vääntelee :D Eikä ne ilmeetkään kovin usein kameran muistikortille taltioidu.

   Poista
  2. Toi on kyllä totta. Ei paljon vieraille virnistellä :D

   Poista
 2. Tulkaa tänne Ylölle möllirallyy, olis kiva nähdä :) Ilmottauduin tänää Tuikun kans, ja siis ainahan sen ilmon voi perua jos ei tuukaan paikalle:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Päätös ois ollut kyllä helppo, jos matkaa ylöjärvelle ois hitusen vähemmän, kyyti nimittäin jäi uupumaan enkä yksin tohtisi ajella noin kauas, joten päädyin nyt ainakin "toistaiseksi" kannuksen Rallyihin :) Mut eiköhän me vielä jossain kisoissa törmätä! Ens vuodelle kun oon suunnitellut muutamia kisoja tampereen suunnalle!

   Poista
 3. Voi tuo viimeinen kuva, kyllä sydän sulaa! <3 meidän liero näyttää yleensä kuvissa joko kärsivältä tai kajahtaneelta.. eipä nekään ole parhaimpia ilmeitä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Joo, no täällä kans toi kajahtanut on aika tunnettu poseeraus ilme, kyllä siihen toisinaan tarvitaan aika monta ruutua, että tulee edes yksi onnistunut kuva!:D

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos blogin linkittämisestä, kävin liittymässä lukijaksi!:)

  VastaaPoista