Sivut

Peppi

"Minä omistan kaiken mitä näen ja mistä pidän, Minä omistan koko maailman"
Virallinen nimiKutsumanimiRotuVäri SyntynytSukupuoli
Chimmels lucky miracle     PeppiCavalier kingcharlesinspanieli   B&T6.8.2008Narttu

Vähän Pepistä:
Peppi on sellainen jääräpää. Se tekee mitä itse tahtoo ja milloin tahtoo. Peppi on epäcavaliermainen cavalier, joka toisinaan luulee olevansa vahtikoiran ja metsästyskoiran risteytys. Peppi rakastaa kantaa kenkiä. Pihalta tulon jälkeen sen on saatava kantaa kenkä matolle, ylpeänä pää pystyssä, häntä selän päällä kippuralla. Tätä se on tehnyt ihan sieltä 8-viikkoisesta lähtien. Lintujen jahtaus on myös oikein mukavaa puuhaa, lenkeillä tuijotetaan niska vääntyneenä taivaalle, josko muutaman linnun bongaisi.

Toisinaan Peppi erehtyy koostaan ja ajattelee olevansa vähintäänkin yhtä iso ja pelottava kuin rotweiler. Peppi "uhmaa" usein itseään isompia koiria, mutta rähinä murina ulvonta päättyy usein ulinaan ja jalkojen taakse piiloutumiseen. Hölmö koira. Peppi osaa myös tarpeen vaatiessa käyttää ääntänsä ja paljon! roskapussit, ikkunasta heijastuvat varjot tai kummalliset äänet saavat Pepin haukkumaan.

Peppi on varsin pippurinen pienikoira. Se tietää mitä se tahtoo ja mitä se ei tahdo. Peppi tykkää nukkua säkkituolissa tai lattialla, se viihtyy todella harvoin sängyssä. Sen sijaan kovan ulkokuoren alla on kuitenkin pieni hellyyttä kaipaava koira, joka nauttii aina silloin tällöin rapsutuksista.

Muistan kuinka Pepin kasvattaja kuvaili Peppiä. Sanoi sen olevan aina ensimmäisenä pentulaatikon ovella, sellainen "päällepäsmäri" ja sitä se on edelleen. Kaikkine ominaisuuksineen ihan pieni otus valtavalla, jätti suurella egolla varustettuna!

Peppi on siskoni koira ja se todellakin on vain yhden ihmisen koira. Sitä ei muut perheenjäsenet juurikaan kiinnosta, siskoani se seuraa kuin hai laivaa ja yksin jäädessään tykkää nukkua Emmin takin päällä.


Harrastuskoira:
Harrastuskoirana Peppi osaa olla haastava. Silloin kun sitä huvittaa tehdä töitä se kanssa tekee, mutta toisinaan sitä ei kiinnosta yhtään. Toisin sanoen se on tuuliviiri. Pepin kanssa käytiin muutama arkitoko/toko kurssi, joka todettiin loppujen lopuksi ihan vääräksi lajiksi neidille. Liian pitkä veteistä ja tosikkomaista puuhaa, ei sitten yhtään Pepin juttu.

Agilityn alkeisskurssille se pääsi täytettyään vuoden. Muutamissa epävirallisissa kisoissa ovat Emmin kanssa käyneet. Agilitystä Peppi tykkää silloin kun sillä on hyvä päivä. Huonona päivänä sitä ei kiinnosta ollenkaan. Toisinaan se on todella helposti motivoitavissa, toisinaan se ei välitä vaikka heittäisit voltteja, juoksisit tai kiljuisit kuin päätön kana.

Mätsäreissä kiertelyn Peppi aloitti jo pikku pennusta lähtien. Nuorempana se tykkäs niistä hurjasti, mutta nykyään neitiä ei oikein näyttelytouhut jaksa kiinnostaa. Muutamissa junnu kisoissa tyttö on pyörähtänyt Emmin kisakaverina, yksissä virallisissa sijoittuivat jopa hienosti neljänsiksi!

Epäviralliset agility tulokset:
Paikka                         Luokka          Aikavirheet     Suoritusvirheet        Tulos         Sija  
Lapua, LAKKE          mölli              ?? 10 10 3
Lapua, LAKKE mölli ?? K,K,HYL HYL -
Lapua, LAKKEmölli +1 k 5 5

Match show tuloksia:
Paikka & Aika           Luokka Nauha Sijoitus
Kauhava, 27.5.2012 Junior handler -
Alavus 29.4.2012 Junior handler -
Lapua 2.6.2011 pienet SIN              -
Lapua 2.6.2011 parikilpailu
-
Vaasa 25.4.2011 JH,L&K,Pienet          SIN L&K 4        
Lapua 29.5.2010 pienet PUN -
Ylistaro 14.3.2010 pienet SIN -
Kauhava 19.9.2009 pienet SIN SIN 3
Härmä 3.6.2009 junior handler
junior handler 4
Härmä 3.6.2009 pennut SIN SIN 4
Nurmo 19.4.2009 junior handler
-
Nurmo 19.4.2009 pennut SIN -
Seinäjoki 18.4.2009 Junior handler
Junior handler 4
Seinäjoki 18.4.2009 pennut SIN SIN 4
Vaasa 1.3.2009                       junior handler                    
junior handler 4           
Vaasa 1.3.2009 pennut SIN SIN 5