Sivut

Nekku

"Jos olet pieni puu tuulisen mäen rinteellä, niin ole kaikkein paras pieni puu juuri sillä paikalla"
Virallinen nimiKutsumanimiRotuVäri SyntynytSukupuoli
Rosdiwa's D'amour      NekkuCavalier kingcharlesinspanieli     Ruby 18.12.2009 Narttu

Vähän Nekusta:
Nekku on sellainen suuri pienikoira, joka nauttii rapsutuksista enemmän kuin mistään muusta koko maailmassa! Nekku on pienikoira, jolla on ihan uskomattoman suuri tahdonvoima ja se on hirmu päättäväinen. Jos se on päättänyt, että nyt leikitään niin silloinhan myös leikitään! Ruokaa tahdotaan haukkumalla ja leikkimään kutsutaan jalkaa raapimalla.

Nekku on kotioloissa ihan uskomattoman leppoinen ja hellittävä kaveri, joka ei koskaan, ei koskaan voi saada huomiosta tarpeekseen. Vieraassa paikassa tai vieraiden ihmisten ympäröimänä se on kuitenkin ihan eri koira. Yleensä se menettää korvansa, eikä siihen saa minkään näköistä kontaktia. Tilanne raukeaa vasta silloin kun se pääsee ympäristöön, jossa tuntee olonsa turvalliseksi. Aina innostuessaan tai jännittäessään se tyhjää anaalirauhaset, mikä on varsinkin auto matkoilla.. noh ei niin mukavaa.

Nekku on ehdottomasti koko perheen koira. Sille on hirmu tärkeää, että koko lauma on aina koossa. Nekku rakastaa autoilua, aina pihalle päästessään sen on juostava ensimmäisenä autolle ihan vain varmistaakseen, ettei kukaan ole lähdössä ilman sitä mihinkään. Koirasiskot ovat myös ihan hirmu tärkeitä Pikkuselle. Erityisesti Bella, jolle Nekku jakelee mielellään huomion osoituksia, useinmiten niitä pusuja. Sitä vastoin Peppi on oikein oiva leikkikaveri.

Nekku rakastaa leluja, jotka eivät ole oikeita leluja. Ehdoton lemppari on kindermuna, jota voi noutaa ja jonka sisältä paljastuu ruokaa. Myös kivillä ja kävyillä saa mukavan leikin aikaan. Unohtamatta tietenkään nuhjuista, likaista kettu parkaa.

Lyhyesti Nekku on sellainen pieni häseltäjä ja touhottaja, joka on valloittanut pienelläsuurella  olemuksellaan koko meidän perheen.


Harrastuskoira:
Nekun harrastus ura loppui ennen kuin se ehti alkaakaan. Nekku on niin älyttömän kova jännittäjä ja stressaaja, että sen kanssa on parempi pysytellä (ainakin toistaiseksi) ihan vain kotosalla. Stressaamisesta huolimatta se on kuitenkin päässyt pyörähtämään näyttelykehässä ja muutamissa mätsäreissä.

Nekku on tainnut kuitenkin vihdoin löytää itselleen sen mieluisan lajin, nimittäin käpyjen ja vesimittarien pelastuksen. Nekku rakastaa vedessä läträämistä ja käpyjen pelastamista. Vesi on sellainen elementti, joka saa pikkukoiran keskittymään ihan täysillä työhönsä.

Kotosalla pikkukoira on kuitenkin liekeissä niin tokossa kuin agilityssä. Agility on erityisesti pienen mieleen ja se kiihtyykin ihan hurjasti päästessään hyppelehtimään. Nekun kanssa ollaan myös aloiteltu rally-tokon saloja, neiti alkaa olemaan siinäkin varsin näppärä otus. Kunhan tytölle saadaan kerättyä lisää rohkeutta ja itseluottamusta tullaan toivon mukaan joskus kisaamaan rally-tokossa.Tuloksia:

Näyttely                                                                                                                  
Paikka: Seinäjoki
Tuomari: Jesper Andersson, ruotsi
Tulos: H
Arvostelu:
"Feminin tik. Huvudet o. nosparti bör fyllas ut. Litet djup stop. Ganska bra ögon o. öron. Kort hals. Stark rygg. Litet kort brant kors. Tillräcklig bröstkorg. Vit bröstfläck. Öppet vinklat fram o. bak. Rör sig med knappt steg. Behöver lite mer självförtroende."

"Feminiininen narttu. Pään ja kuono-osan tulee täyttyä. Vähän syvä otsapenger. Melko hyvät silmät ja korvat. Lyhyt kaula. Vahva selkä. Hieman lyhyt jyrkkä lanne. Riittävä rintakehä. Valkoinen läikkä rinnassa. Avoimesti kulmautunut edestä ja takaa. Liikkuu hieman vajaalla askeleella. Tarvitsee lisää itseluottamusta."

Match show tuloksia:
Paikka & Aika                 Luokka Nauha Sijoitus
Kauhava 27.5.2012                    junior handler                     - jatkoon
Seinäjoki 2.8.2011 junior handler                 - jatkoon
Ylistaro 25.8.2011 junior handler                     
Junior handler 2               
Härmä 19.9.2010 pennut PUN         -
Lapua ??.?.2010 pennut                               SIN -